Ce a pățit barmanul din imagine la un interviu de angajare la o terasă din Mamaia: „Mi s-a propus să lucrez 24/24 pe un salariu de…”

Publicat: 02/06/2020 | 08:48

Măsurile de relaxare luate în criza coronavirusului, după ridicarea stării de urgență pe teritoriul României, permit oamenilor să meargă la terase sau la plajă, distanțarea socială rămânând un element-cheie în limitarea răspândirii infecției cu COVID-19.

Dar nu numai cei care doresc să se relaxeze în aer liber sunt încântați de o mai mare libertate de mișcare, ci și cei care doresc să lucreze pe litoral. Este și cazul unui barman care s-a decis să meargă la un interviu pentru a se angaja la o terasă din Mamaia. Numai că a avut parte de o experiență neplăcută, iar apoi s-a decis să povestescă totul în mediul online.

”Am fost ieri la un interviu.. jale pot spune de început. Am fost la un interviu în Mamaia, pentru postul de Barman. Am primit una din cele mai jalnice oferte . Barman, program 24/24 SALARIU 1500 de lei…
Voi chiar nu sunteti întregi? Cum sa dai 1500 de lei unui Barman cu un program 24/24, adică o norma normală de lucru, plus încă o norma, raportat la programul de 24/24. 360 de ore cu 1500 de lei ???
De asta nu aveti personal si va treziți la jumătatea luni Iulie ca nu aveti personal. Sper ca toti acesti angajatori sa nu isi găsească nici un angajat. Sa lucrați voi pe 1500 de lei. SA VA FIE RUSINE!!!!!”, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook ”Barmani-Ospătari”. (CITEȘTE ȘI: DE RÂSUL CURCILOR! CE A SCRIS UN BĂRBAT DIN CRAIOVA ÎN DECLARAȚIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE: „MOTIVUL IEȘIRII ESTE DE LA BLOC PÂNĂ LA…”)

Mesajul barmanului a declanșat comentariile internauților: ”Păcat că sunt mulți care acceptă…”

Așa cum era de așteptat, această întâmplare care i-a lăsat tânărului un gust amar a fost răsucită pe toate părțile de internauți. Și foarte mulți dintre ei au spus că s-au regăsit, din păcate, în situații similare.

Condițiile ”speciale” impuse de unii dintre patroni ridică semne de întrebare, numai că sunt și cazuri în care cei dornici de angajare le acceptă, aflându-se, la momentul respectiv, ”cu cuțitul la os” și dorindu-și să poată avea un loc de muncă și să încaseze un salariu lunar. Însă apar compromisurile, din nefericire.

”Părerea mea ca ar trebui sa dai si numele locației. Să se ferească cei care caută în acest moment de munca.”, ”Pacat ca sunt multi care accepta aceste conditii , NU E PROST CEL CARE INCEARCA, E PROST CEL CARE ACCEPTA ! Mai asteapta putin ca sa ai de unde alege , acum e un pic de haos!”, ”Sa ramana posturile goale , asta e doresc!! Si așa e greu cu criza asta iar ei in loc sa ajute tinerii, își bat joc si isi umplu buzunarele! M am săturat de patronii ăștia pana in gât, mai si scriu „salarii atractive „. Auzi la ei 1500 de lei…mai mult iei la polaris, sau la un magazin! Sa le fie rușine!”, ”Mda , ceva foarte nasol ????”, ” Este bătaie de joc și eu am fost acum 2 ani la mare sa lucrez am rezistat 2 luni dar am jurat ca că nu mai merg nici ca turist ceea ce se petrece acolo nu tine nici de ospătărițe nici de turism totul e pe japca”, au fost doar câteva dintre comentariile postate de internauții care au citit postarea tânărului respectiv. (VEZI ȘI AICI: OAMENII AU CREZUT CĂ NU VĂD BINE! CINE E, DE FAPT, ACEST BĂTRÂNEL CARE STĂ LA COADĂ ÎN SUPERMARKET)