Ce a făcut un tânăr din Zalău în plină pandemie de coronavirus: ”A fost reținut și…”

Publicat: 21/04/2020 | 08:28

În timp ce medicii și autoritățile încearcă să ia toate măsurile necesare – din punct de vedere medical și social – pentru a se limita răspîndirea infecției cu COVID-19, un tânăr de 29 de ani din Zalău a luat o decizie halucinantă.

Respectivul a început să instige oamenii, în mediul online, postând două mesaje prin care cerea, nici mai mult și nici mai puțin, ca lumea să iasă în stradă, în plină criză a coronavirusului, și să provoace acte de violență. Primul mesaj, potrivit informațiilor transmise de oamenii legiil a fost postat pe 4 aprilie, iar cel de-al doilea pe 19 aprilie, chiar în ziua de Paște. O astfel de atitudine reprobabilă și periculoasă a dus la reținerea tânărului.

„Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale s-au sesizat, luni, din oficiu cu privire la faptul că un tânăr de 29 de ani, din municipiul Zalău, a postat pe o reţea de socializare două mesaje prin care instiga populaţia la acte de violenţă. Un mesaj a fost postat la data de 4 aprilie şi cel de-al doilea la data de 19 aprilie. În baza ordonanţei de reţinere emisă de poliţişti, cel în cauză a fost reţinut şi depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sălaj, iar marţi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău în vederea luării unei măsuri preventive, au specificat poliţiştii din Sălaj, potrivit mediafax.ro.

Surse judiciare au specificat – ieri – că tânărul respectiv, după ce a văzut incidentele care s-au petrecut la Hunedoara şi la Săcele, a transmis în respectivele mesaje ca oamenii să iasă în stradă și să se repete haosul în toată ţara ”pentru a se face dreptate”.

(CITEȘTE ȘI: MĂRTURIILE CUTREMURĂTOARE ALE UNUI MEDIC DIN CONSTANȚA CARE A OPERAT O FETIȚĂ INFECTATĂ CU CORONAVIRUS)