Ce a decis instanța în cazul medicului din Sinaia care a uitat în corpul unei fetițe pansamentele sterile utilizate la operația de apendicită

Publicat: 13/05/2021 | 12:24

În 2019, un cadru medical din Sinana a fost acuzat de părinții unei fetițe că a uitat în corpul acesteia pansamentele sterile pe care le-a folosit pe durata unei intervenții chirurgicale. Surprinzător, doctorul a scăpat de răspunderea penală.

Potrivit ziare.com, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia a clasat dosarul pe motiv că fapta de care era acuzat medicul nu este prevăzută de legea penală sau nu a fost comisă cu intenție. Părinții fetiței au contestat decizia, dar magistrații au decis că acțiunea lor este nefondată.

În paralel, Severius Bărbuță a atacat și el decizia de clasare, nemulțumit de soluția dată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, care le permite părinților copilei să se îndrepte acum contra lui, în civil, și să-i solicite despăgubiri. Judecătoria Sinaia i-a respins, însă, și medicului acțiunea.

În baza art. 341 alin. 6 lit. a Cod pr. penală respinge ca nefondată plângerea formulată de petentul BĂRBUȚĂ SEVERIUS în contradictoriu cu intimata MARCU MARIA CLAUDIA în calitate de reprezentant legal al persoanei vătămate minore CHIVU MARIA ALESSIA împotriva ordonanței de clasare nr. 89/P/2019 din data de 12.10.2020 emisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia, confirmată prin ordonanța nr.25/II/2/2020 din data de 19.11.2020 a prim procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia”, potrivit portalulu instanțelor de judecată.

Firul evenimentelor

Cazul a fost intens mediatizat în toamna anului 2019. Părinții copilei în vârstă de zece ani, la acea dată, au acuzat faptul că fetița a fost la un pas de o complicație medicală gravă din cauza neglijenței doctorului din Sinaia.

Alessia a fost operată de apendicită la Spitalul Orășenesc din Sinaia în februarie 2018. După un an, fetița a început să acuze dureri severe de burtă. A ajuns la o unitate medicală din Brașov, unde, la toaletă, a eliminat pe cale naturală un tifon de lungimea unui deget.

Fetița a ajuns din nou pe mâinile medicilor, care au mai scos din burta ei o bucată de tifon de mărimea unui șiret. S-a ajuns la concluzia că, foarte probabil, acele bucăți erau de fapt pansamente sterile uitate de medicul care o operare cu un an înainte.