Ce a apărut pe site-ul edu.ro chiar când elevii de clasa a 8-a așteptau rezultatele la Evaluarea Națională. Momente de stupoare la Capacitate. FOTO

Publicat: 22/06/2020 | 12:19

În timp ce elevii de clasa a 8-a așteaptă cu sufletul la gură rezultatele la Evaluarea Națională, pe site-ul edu.ro au apărut surprize. 

În așteptarea afișării rezultatelor la examenul de Capacitate, adolescenții dau refresh pe site-ul ministerului.

Ce a apărut pe site-ul edu.ro

Exact  cu puțin tim înainte ca notele să fie publicate, în urmă cu scurt timp site-ul edu.ro „a picat”. 

Nu este pentru prima oară când se întâmplă asta, iar elevii s-au mai plâns că au întâmpinat probleme. Cel mai probabil, serverul pe care se află toate informațiile din spatele website-ului nu a făcut față numărului mare de vizitatori pe site. 

După afișarea rezultatelor, elevii vor putea depune contestații, astăzi sau mâine, în cazul în care consideră că au fost punctați nedrept.

O sesiune specială, pentru cei bolnavi de coronavirus

La Evaluarea Națională 2020, s-au înscris 172.482 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, dintre care 16.004 în Bucureşti. Absolvenții clasei a VIII-a au susținut probele scrise la Evaluarea Națională săptămâna trecută: în 15 iunie, probă scrisă la Limba şi literatura română, 17 iunie, proba scrisă la Matematică, în 18 iunie, probă scrisă la Limba şi literatura maternă.

Din cauza pandemiei de COVID-19, Evaluarea Națională 2020 s-a desfășurat în condiții speciale, care au presupus și triajul epidemiologic al elevilor. La intrarea în școală le-a fost măsurată temperatura, care nu a trebuit să depășească 37.3 ̊C pentru a fi primiți la examen.

O sesiune specială a examenului național va fi organizată pentru elevii care nu au putut participa la această sesiune din motive medicale sau au fost izolați/în carantină din cauza COVID.