Ce a apărut la mormântul eroinei din Apuseni, Aura Ion

Publicat: 22/01/2020 | 23:46

Șase ani s-au împlinit de la tragicul accident aviatic din Munții Apuseni: Aura Ion, studentă la Medicină, și pilotul Adrian Iovan și-au pierdut viețile în condiții groaznice. Au fost localizați după prea multe ore, iar echipele de intervenție nu au mai avut ce face. Aura a fost înmormântată în Cimitirul Ghencea, cu onoruri militare, fiind condusă pe ultimul drum de sute de oameni cu lacrimi în ochi. Ce a apărut la locul de veci al eroinei? CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România, are imaginile tristeții.

Avionul pilotat de Adrian Iovan și în care se mai aflau șase pasageri se îndrepta către Oradea pentru a salva o viață. 20 ianuarie 2014, zi cu o vreme capricioasă deasupra Apusenilor. Și nenorocirea s-a întâmplat! Avionul a suferit o defecțiune, iar pilotul Adrian Iovan a încercat, din răsputeri, să aterizeze forțat, printre copaci. A reușit, dar impactul a fost prea puternic. Iovan a murit la scurt timp de la accident, Aura Ion, cu răni grave, și ceilalți pasageri au supraviețuit. Dar… (CITEȘTE ȘI: ÎNCĂ O DRAMĂ ÎN FAMILIA REGRETATEI AURA ION. “DORMI ÎN PACE IUBITA NOASTRĂ!” CINE A FĂCUT TRISTUL ANUNȚ)

Crenguțe, coroane de brad și un …avion alb, pe mormânt

Nu au putut fi localizați! Oamenii din împrejurimi i-au căutat, pas cu pas, dar rezolvarea unei ecuații ce nu avea timp de așteptat a durat șase ore! Aura murise când echipele de intervenție au ajuns la locul tragediei, la 1.400 de metri altitudine. (NU RATA: PAULA ESTE NELIPSITĂ DE LA MORMÂNTUL SOȚULUI EI, LEO IORGA)

Mormântul Aurei Ion, eroina studentă la Medicină, este permanent îngrijit

Aura Ion, studenta care și-a dat viața pentru a salva o viață, a fost înmormântată cu onoruri militare la Cimitirul Ghencea. O mare de oameni au fost alături de fata care era condusă pe ultimul drum și pe care nu o vor uita niciodată. Șase ani au trecut de atunci, de la acele clipe de coșmar, de durere și apoi de…liniște pentru Aura.

Cum arată acum mormântul eroinei din Apuseni? CANCAN.RO are imaginile cu locul unde trupul firav al studentei la Medicină care alesese să trăiască pentru a-i salva pe alții își duce odihna de veci. Mormântul este îngrijit. Pe marmura neagră unde sunt gravate câteva fraze în memoria Aurei, sunt așezate crenguțe și coroane de brad, o candelă care iese din tipare, dar și un avion alb, pus între ramuri… Așa s-a întâmplat atunci, pe 20 ianuarie: Aura Ion și-a pierdut viața printre copacii din Apuseni.

Cinci oameni au supraviețuit în accidentul aviatic din Apuseni

Pe 20 ianuarie 2014, Adrian Iovan și Aura Ion își pierdeau viețile, într-un cumplit accident aviatic. S-a întâmplat într-o zonă împădurită din Apuseni, la limita dintre judeţele Alba şi Cluj, la o altitudine de peste 1.400 de metri. Echipa medicală mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral. (VEZI AICI: ”TAURII FURIOȘI” AU APRINS FUMIGENELE LA MORMÂNTUL UNUI FINANȚATOR DE LEGENDĂ ÎN LIGA I!)

În acel accident au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir, de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu, de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru, de la Spitalul “Sfânta Maria”, şi Sorin Ianceu, de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor. Adrian Iovan a murit la scurt timp de la impact, iar tânăra Aura Ion, studentă la Medicină, a decedat până ca echipele medicale să ajungă la avion.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)