Cazurile de coronavirus au crescut. Avertismentul medicului Virgil Musta: ”Nu respectă nimic!”

Publicat: 26/06/2020 | 10:09

Medicul timișorean Virgil Musta trage un semnal de alarmă în legătură cu creșterea numărului de pacienți nfectați cu noul coronavirus. Musta crede că zonele din țară unde a explodat coronavirusul ar trebui să fie izolate.

CITEȘTE ȘI: DR. VIRGIL MUSTA, AVERTISMENT PENTRU ROMÂNI! „DACĂ TRENDUL SE MENȚINE CRESCĂTOR, TREBUIE SĂ NE AȘTEPTĂM LA RESTRICȚIONAREA UNOR ACTIVITĂȚI”

Virgil Musta, medic la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara: ”Sunt zone în care într-adevăr la nivelul perioadei celei mai active din pandemie, în special Bucureşti, Constanţa, Iaşi şi se datorează faptului că oamenii nu vor să creadă că există această pandemie, nu vor să creadă că există risc, nu respectă nimic din regulile relaxării. Eu cred că toată lumea merită această relaxare şi doreşte să aibă această relaxare, dar dacă nu o facem înţelept şi nu o facem gradat, cu respectarea regulilor, nu o să o avem, pentru că, aţi văzut, sunt situaţii când focare în anumite zone ale ţării în care numărul de cazuri depăşeşte capacitatea spitalelor, ceea ce creează o problemă mare”.

Cazurile de coronavirus au crescut. Avertismentul medicului Virgil Musta

Medicul Virgil Musta a mai amintit că sunt mulți oameni care nu cred că virusul COVID-19 ar exista, alții care bravează în fața pericolului iminent, dar de care nu-și fau seama. “Poate că ar trebui să trecem şi noi, ca alte ţări, la carantinarea şi izolarea acestor focare, iar restul să îşi desfăşoare activitatea şi să continue relaxarea, pentru că atât din punct de vedere economic, cât şi din punct de vedere al psihicului nostru, social este foarte important. Cred că sunt foarte multe fake news-uri, multe interese care bulversează lumea. Omul simplu nu prea înţelege ce se întâmplă şi cred că de aici apar toate aceste lucruri care sunt de neînţeles”, a spus Musta.

NU RATA: ȘI AȘA SE RĂSPÂNDEȘTE COVID-19! MEDICUL VIRGIL MUSTA, SEMNAL DE ALARMĂ: ”DEVIN SURSE DE INFECȚIE!”

516 cazuri de infectări cu noul coronavirus au fost semnalate în Timișoara, de la începutul pandemiei din România. La Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara au fost vindecate 539 de cazuri din 600 internate, din judeţele Timiş, Caraş-Severin, Arad şi Hunedoara. Au fost inregistrare şi 51 de decese. Joi, la această unitate medicală mai sunt internaţi zece pacienţi cu COVID-19.