Cazul Caracal. Mama Luizei Melencu, mesaj dur la adresa autorităților: ”Dacă era copilul uneia din persoanele care a instrumentat acest caz…”

Publicat: 09/04/2020 | 14:50

Monica Melencu, mama Luizei, adolescenta dispărută în luna aprilie a anului trecut, nu crede că fiica ei este moartă. Și consideră că nici Alexandra Măceșanu nu a fost ucisă de Gheorghe Dincă, așa cum au stabilit anchetatorii.

Femeia îndurerată a postat un mesaj foarte dur la adresa autorităților, fiind de părere că ”sistemul este corupt” și că s-ar fi făcut eforturi mult mai mari dacă la mijloc ar fi fost copilul unui dintre cei care au instrumentat această anchetă. Monica Melencu a mai scris că va spera până în ultima clipă că Luiza și Alexandra se vor întoarce acasa, chiar dacă ele sunt declarate, oficial, moarte.

„Doamne, ascultă aceste versuri și îndura-te de viața copiilor noștri și pedepsește acest sistem corupt care ne-a smuls copii de lângă noi. Dacă era copilul uneia din persoanele care a instrumentat acest caz îl găseau imediat. Doamne, îndrumă-ne tu copiii găsească o cale scape. Luiza și Alexandra, o țară întreagă așteptă, noi sperăm până la ultima forță!”, a scris Monica Melencu, mama Luizei.

(CITEȘTE ȘI: CEA MAI BUNĂ PRIETENĂ A LUIZEI MELENCU A CEDAT DE ZIUA EI. CE COMENTARIU RĂVĂȘITOR I-A LĂSAT MONICA MELENCU)

Monica Melencu: ”Speranţa am avut-o de la început că Luiza este vie”

Mama Luizei Melencu a insistat, de fiecare dată, asupra faptului că fiica sa este în viață, chiar dacă Gheorhe Dincă a declarat, în cursul anchetei, că a ucis-o. Planează încă multe semne de întrebare asupra acestei anchete, iar ”Monstrul din Caracal” a trecut, acum, la o altă abordare a ”scenariului”, afirmând că anchetatorii l-au obligat să recunoască crime pe care nu le-a făcut.

„Noi am susţinut de la început că Luiza nu este moartă. Şi nu este moartă. Aşteptăm să vedem ce declară Dincă. Eu am spus că o să lupt până o să aflu adevărul. Speranţa am avut-o de la început că Luiza este vie, trebuia să aflăm adevărul de la el. Numai că el… uitaţi-vă, nouă luni de zile n-a spus absolut nimic. Iar eu nu ştiu pe ce bază trimiteau ei (procurorii DIICOT-n.r.) dosarul în instanţă… Mă gândesc că totuşi, Dumnezeu e sus şi ne va ajuta”, a spus Monica Melencu.

Întrebată de ce crede că Dincă şi-a schimbat declaraţia cu puţin timp înainte ca dosarul să fie trimis instanţei de judecată, Monica Melencu a răspuns că probabil acesta a avut o înțelegere cu procurorii sau cu altcineva.

„Probabil a fost o înţelegere între el şi procurori, între el şi altcineva. A fost o înţelegere şi, probabil, aici e implicată familia. În momentul în care aude că se vorbeşte de familie, probabil el atunci a și de asta a şi luat atitudinea asta”, a mai spus Monica Melencu.

(VEZI ȘI AICI: MAMA LUIZEI :“ÎI PLĂTESC ÎN CONTINUARE ABONAMENTUL LA TELEFON”)