Cazul bizar al unui fotbalist englez! A uimit medicii. S-a trezit din comă crezând că are șase ani și vorbind perfect franceză

Publicat: 01/06/2020 | 19:14

Rory Curtis este britanicul care a uimit lumea medicală. Bărbatul s-a trezit din comă vorbind fluent franceză, cu accentul unui nativ și crezând că are șase ani. Medicii au fost uimiți de feleul rapid în care s-a recuperat bărbatul și de abilitățile pe care le-a dezvoltat.

Fost fotbalist, el a fost implicat într-un grav accident rutier, după șase zile de comă, acesta s-a trezit vorbind fluent limba franceză, cu un accent specific nativilor, şi fiind convins că are șase ani. Aceste evenimente au avut loc în anul 2012. De atunci Curtis a trecut prin momente grele și a încercat să își revină, să intre într-o normalitate.

Deși perioada de recuperarea a fost greoaie, Rory Curtis și-a reveni. În prezent el este frizer şi spune că a trecut peste traumele accidentului soldat cu multiple fracturi şi cu leziuni cerebrale. El a povestit pentru BBC prin ce a trecut şi cum vede viaţa astăzi. (CITEȘTE ȘI: KLAUS IOHANNIS, MESAJ PENTRU COPII DE 1 IUNIE. “ANUL ACESTA…” CE INVITAȚIE LE-A FĂCUT ȘEFUL STATULUI)

Singura explicație pentru acest caz bizar, pare să fie tratamentul care i-a fost administrat. El  a fost tratat cu un medicament experimental – SYNAPSE – propus de cercetătorii din domeniul neurologiei, s-a recuperat miraculos şi povesteşte acum, la 30 de ani, că a învăţat din nou să trăiască. (VEZI ȘI: VEȘTI BUNE! SPITALUL JUDEȚEAN SUCEAVA S-A REDESCHIS PENTRU PACIENȚII NON-COVID)

„Am crezut că am şase ani. Apoi opt, apoi zece. A fost dificil. Credeam că am şase ani, că bunicii mei sunt în viaţă, întrebam unde e căţeluşul pe care îl avusesem când eram mic. Apoi credeam că am 8 ani, 10 ani, 12 ani, eram foarte dezorientat, am trecut prin mai multe etape. Mama mea a trebuit să îmi povestească multe chestii.

Îmi amintesc că multe maşini au intrat în spate şi în lateral, apoi a venit un elicopter.  Când m-am trezit aveam un dialect neobişnuit pentru cineva care învaţă franceză, era mai degrabă obişnuit celor nativi. Mi-a luat şase-opt luni să revin la o aşa zisă normalitate”, a povestit Curtis pentru BBC.