Caz uluitor! Trei minori sunt cercetați pentru că ar fi pus bombe la Aeroportul Otopeni

Publicat: 04/06/2020 | 16:14

Un caz șocant a ieșit la iveală în București. Trei copii au adus amenințări teroriste în mod regulat. Aceștia sunau la Aeroportul Otopeni și la mai multe secții de poliție anunțând plasarea unor bombe. Adolecenții foloseau dispositive informatice prin care să nu fie detectați ușor în urma apelurilor, informează DIICOT.

Inculpații fac parte dintr-un grup de tineri care și-au făcut o preocupare din apelarea, prin intermediul unei aplicații informatice, folosind tehnologia VoIP prin care disimulează identitatea apelantului, a dispeceratelor unor aeroporturi și unități de poliție pentru a amenința cu detonarea unor dispozitive explozibile și pentru a reclama săvârșirea unor fapte nereale, dar și pentru apelarea unor persone fizice și juridice pentru a face diverse farse, se arată într-un comunicat DIICOT.

CITEȘTE ȘI: Pierre Yves Ragot, audiat de procurorii DIICOT! S-au făcut percheziții la domiciliul handbalistului, suspect de trafic de droguri

Tinerii au sunat de mai multe ori la Aeroportul Henri Coandă București-Otopeni, pentru a amenința cu detonarea unor dispozitive explozibile.

Totodată, au sunat și la mai multe secții de poliție din Capitală pentru a reclama săvârșirea unor fapte nereale, dar și către mai multe societăți comerciale pentru a efectua comenzi comerciale false pe numele unor persoane cu care aceștia intraseră în diverse conflicte, mai precizează comunicatul DIICOT.

CITEȘTE ȘI: Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, totul despre Planul Urbanistic Zonal: „Vom avea 30 de hectare de noi spații verzi”

Procurorii și polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate Pitești au ridicat joi mai multe documente, dar și 10 telefoane mobile, 12 cartele telefonice, 3 unităţi de calcul, 7 unităţi de memorie și alte obiecte și înscrisuri în acest caz.

CITEȘTE ȘI: Imagini șocante în Constanța. Zeci de oameni au participat la o înmormântare cu lăutari, ignorând avertismentele autorităților