Caz șocant la Timișoara! 10 bebeluşi, confirmați cu virusul Covid-19! Mamele lor nu sunt infectate

Publicat: 06/04/2020 | 23:07

10 bebeluși de la maternitatea Odobescu ce aparține de Spitalului Municipal Timișoara au fost confirmați, azi, cu noul coronavirus. Au fost testate și mamele lor, iar pentru acestea rezultatul a ieșit negativ. Se pare că  bebelușii au fost infectați de cadrele medicale.

Această veste vine după ce Maternitatea Odobescu a intrat în carantină zilele trecută, atunci când  cinci asistente din cadrul instituției au fost confirmate cu virusul COVID-19. Din primele informații , la spitalul municipal au fost recoltate probe de la 49 de mame și tot atâția nou născuți în data de 01 aprilie 2020. Testele au fost lucrate în 5 și 6 aprilie 2020. Iar în decursul zilei de  astăzi, au sosit și rezultatele pentru nou-născuții internați aici. Dintre toate testele efectuate 10 au fost pozitive.

De test au avut parte și mamele bebelușilor, rezultatul fiind negativ în cazul lor. Cel mai probabil bebelușii au contactat virusul de la asistentele de la secția de neonatologie – terapie intensivă, care fuseseră deja confirmate cu  noul coronavirus. (VEZI ȘI: VESTE DE ULTIMĂ ORĂ DE LA MINISTRUL EDUCAȚIEI! CE SE ÎNTÂMPLĂ CU ANUL UNIVERSITAR)

Cei 11 bebelușii o să fie internați la clinica Bega a Spitalului Județean Timișoara, cea care se ocupă de pacienții bolnavi de coronavirus. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ! AVOCAȚII, NOTARII ȘI EXECUTORII JUDECĂTOREȘTI, SCUTIȚI DE PLATA UTILITĂȚILOR ȘI A CHIRIEI PE DURATA STĂRII DE URGENȚĂ)

În urma acestor întâmplări, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a solicitat Direcției de Sănătate Publică Timișoara să demareze de urgență o verificare la Spitalul Municipal cu privire la cazurile de nou născuți depistați pozitiv la COVID 19.