Caz șocant în Botoșani! Şase tineri au făcut o petrecere în faţa blocului, în plină epidemie de coronavirus. Ce sancțiuni au primit

Publicat: 30/03/2020 | 13:20

Un caz șocant a avut loc în Botoșani. În plin epidemie de coronavirus, șase tineri au dat o petrecere în fața blocului. Nu au ținut cont de restricțiile impuse sau de pericolul care îi pândește și au pus distracția pe primul plan.

Cei șase au fost sancționați de poliţiştii din cadrul Biroului de ordine publică, din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Delia Nenişcu. (CITEȘTE ȘI: ROMÂNIA, LA UN PAS DE SCENARIUL 4. CÂTE CAZURI NOI DE CORONAVIRUS AU FOST CONFIRMATE ÎN ULTIMELE 24 DE ORE ȘI CARE ESTE BILANȚUL TOTAL)

Petrecerea tinerilor a devenit virală în mediul online, iar poliţiştii s-au autosesizat şi i-au sancţionat pentru nerespectarea Ordonanţei Militare 2/2020. (VEZI ȘI: ULTIMĂ ORĂ! ȘAPTE PERSOANE DIN CADRUL AMBASADEI ROMÂNIEI ÎN REPUBLICA FRANCEZĂ AU FOST TESTATE POZITIV CU COVID-19)

„Poliţiştii Biroului de ordine publică s-au sesizat din oficiu, în urma informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la faptul că mai multe persoane din cartierul de cămine Condacia, din municipiul Botoşani, nu respectă prevederile Ordonanţelor militare, prin aceea că, la data de 28 martie, au părăsit domiciliile fără a avea un motiv întemeiat, ieşind în faţa blocului unde au ascultat muzică şi au dansat. În urma verificărilor efectuate au fost identificate persoanele din grupul respectiv, acestea fiind sancţionate atât pentru nerespectarea restricţiilor privind deplasarea în afara locuinţei, cât şi pentru faptul că au constituit un grup mai mare de trei persoane”, a precizat Delia Nenişcu, potrivit Agerpres.

Cele şase persoane au fost sancţionate contravenţional conform Ordonanţei Militare nr. 2/2020, în cuantum de 6.000 de lei. De la această întâmplarea, oamenii legii au anunțat că vor intensificate controalele în acea zonă.