Caz șocant în Bârlad! Nou născut mort, după ce mama suspectă de COVID-19 a fost trimisă de la un spital la altul

Publicat: 10/06/2020 | 19:37

Caz șocant în Bârlad! Nou născut mort, după ce mama suspectă de COVID-19 a fost trimisă de la un Spitalul Bârlad la cel din Vaslui. Acum, conducerea Spitalului Județean de Urgență Vaslui a demarat o anchetă pentru a stabili dacă s-au respectat procedurile medicale.

Pe 8 iunie, femeia din Murgeni a chemat ambulanța de la Bârlad, care a preluat-o în jurul orelor 6.57. Avea contracții la câteva minute si a fost transportată inițial la CPU Bârlad, unde a ajuns la orele 7.01. De aici, a fost trimisă să nască la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde a ajuns în jurul orelor 8.55. (CITEȘTE ȘI: MIHAELA RĂDULESCU ȘI FELIX BAUMGARTNER ȘI-AU SPUS ”ADIO”? DETALIUL CARE ÎI DĂ DE GOL)

Femeia avea febră, iar medicii au suspectat că ar fi infectată cu coronavirus. Așa că tânăra, care se afla la a patra naștere, ar fi fost trimisă înapoi la Spitalul din Bârlad, acolo unde a născut un făt mort.

”Bebelușul, de sex feminin, a fost născut decedat. Mămica a fost testată astăzi (ieri – n.r.) pentru depistarea Covid-19, deoarece pe 8 iunie, când a avut loc nașterea, laboratorul nu a funcționat. Asteptăm să vedem care este rezultatul testului”, a spus managerul spitalului din Bârlad, Daniela Bors, potrivit vremeanoua.ro.

Nelu Tătaru: ”Trebuie să redeschidem spitalele”

Ministrul Sănătății a cerut marți DSP-ului să evalueze de urgență situația în spitalele care asigură asistență medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în vederea reluării internărilor și a intervențiilor chirugicale programate, precum și a activității în ambulatorii, pentru pacienții non-COVID. (VEZI ȘI: DANI OȚIL NU O SUPORTĂ DELOC PE LIDIA BUBLE? CE A SPUS DESPRE EA: „E O PROSTIE, MĂ..”)

“Am cerut astãzi directiilor de sãnãtate publicã sã realizeze la nivel local o analizã a cazurilor internate, a modului în care sunt separate complet circuitele functionale pentru pacientii infectati de cei neinfectati si sã identifice toate mãsurile necesare astfel încât se fie eliberate avizele necesare reluãrii activitãtii în spitalele de fazã 1, 2 si cele suport.

Voi începe si o evaluare personalã a situatiei în aceste unitãti pentru cã primesc semnale din partea pacientilor neinfectati cu noul corornavirus care nu primesc asistenta medicalã de care au nevoie. Suntem într-o nouã fazã epidemiologicã si trebuie sã redeschidem spitalele pentru bolnavi, chiar dacã mentinem mãsurile de preventie si limitare a rãspândirii SARS-CoV -2″, a declarat Nelu Tătaru.