Caz revoltător în Botoșani! Mai mulți oameni internați după ce au fost diagnosticați greșit cu noul coronavirus

Publicat: 05/05/2020 | 17:58

Un caz incredibil a avut loc în Botoșani, unde mai multe persoane au fost internate la Infecțioase după ce au fost diagnosticate greșit. Acestea au fost informate că sunt contaminate cu virusul COVID-19, însă în realitate nu aveau nimic. În urma erorilor grave conducerea Direcției de Sănătate Publică a fost demisă.

Prima situație de acest gen a avut ca protagonistă o femeie de 60 de ani, care a fost contactată telefonic săptămâna trecută pentru a i se comunica faptul că este pozitivă, informează Monitorul de Botoșani. (CITEȘTE ȘI: UN BĂRBAT INFECTAT CU NOUL CORONAVIRUS A FUGIT DIN SPITALUL SF. IOAN DIN BUCUREȘTI. PE NUMELE LUI A FOST DESCHIS DOSAR PENAL)

Femeia a fost testată după ce unul dintre pacienţii centrului de dializă, la care mergea, a decedat din cauza virusului COVID-19. Astfel, pacienta a fost internată în cadrul Secţiei de Boli Infecţioase, însă după jumătate de oră a fost informată de o asistentă că trebuie să fie transferată pe Secţia de nefrologie a Spitalului Judeţean, pentru că era negativă şi nu pozitivă. (VEZI ȘI: CÂND SE VOR DESCHIDE BISERICILE. MESAJUL PATRIARHIEI ROMÂNE: ”VOM FACE DEMERSURI FIREȘTI…”)

Printr-o întâmplare identică a trecut și un bărbat. Acesta a fost informat că a fost contaminat, iar la doar câteva ore diferență a fost anunțat ca i-a fost încurcată testarea și, în realitate, a ieșit negativ.

Revoltat bărbatul a reclamat întâmplare la conducerea județeanului constatându-se astfel că reprezentații DSP au greșit diagnosticul în mai multe cazuri.

În urma acestor erori grave prefectul a decis schimbarea conducerii.