Caz rar în medicină. Un bebeluș a venit pe lume cu trei organe genitale. Medicii au fost nevoiți să îl opereze de urgență

Publicat: 14/04/2021 | 17:00

Cadrele medicale ale unui spital au adus pe lume un băiețel cu un defect foarte rar. Micuțul s-a născut cu trei organe genitale.

Ei susţin că este primul caz raportat în istorie de tripalie umană, o afecțiune care se dezvoltă atunci când embrionul se dezvoltă în burta mamei.

Bebelușul, originar din Irak, a fost supus unei operații de urgență, chirurgii îndepărtându-i două dintre organele genitale. Concret, micuțului i s-au extirpat doua proiecţii mici la baza penisului şi scrotului.

Starea bebelușului este una foarte bună

Al treilea organ genital se afla la locul său. Conform unui studiu, copilul se simte bine, se recuperează rapid. Internaţional Journal of Surgery Case a transmis aceste informaţii în noiembrie, la un an după vizita la medic.

Specialiştii în domeniu susţin faptul că organele genitale suplimentare sunt o afecțiune congenitală rară, care apare o dată la 5 până la 6 milioane de nașteri.

Tripalia umană se poate manifesta în mai multe feluri. În cazul bebelușului din Irak, cele două penisuri suplimentare conțineau țesut erectic, dar nu aveau uretră. Acest lucru a simplificat îndepărtarea chirurgicală a organelor auxiliare.

Cadrele meedicale care au tratat bebelușul nu au găsit aboslut nimic în istoricul familial său medical al copilului, cum ar fi expunerea la medicamente sau substanțe chimice în timpul sarcinii, care să explice anomalia congenitală.

Citește și: Șocant. O femeie însărcinată cu gemeni, în pericol să își piardă copiii: „Se comportă cu mine ca și cum aș fi mamă surogat”