Caz înfiorător în Republica Moldova. Un elev a ajuns la terapie intensivă după ce fost pedepsit de profesoara de sport cu 150 de genuflexiuni

Publicat: 16/12/2020 | 12:05

Un elev de clasa a IX-a din Republica Moldova a ajuns la internat în secția de terapie intensivă după ce a fost pedepsit de un cadru didactic. Potrivit spuselor bunicii copilului, profesoara de sport a decis să-l pedepsească cu câte 150 de genuflexiuni pentru că a întârziat, deși băiatul avea probleme de sănătate.

Copiii ar fi efectuat exercițiile cu greu. Câteva ore mai târziu, unul dintre copii, un băiat care ar fi avut probleme de sănătate, a plecat acasă, iar a doua zi a fost internat la spital în secția Terapie Intensivă.

Citește și: Scene incredibile în Craiova! O elevă de clasa a 8-a, snopită în bătaie pe stradă, de mai multe colege: „Animalele acelea îi smulseseră părul”

Reacția școlii ridică semne de întrebare

Contactată de Știri.md, directorul adjunct al instituției, Violeta Panfilov, a confirmat că acest caz a avut loc, dar despre cele întâmplate administrația instituției nu a aflat de la bunica băiatului, ci de pe rețelele de socializare.

„Noi ne-am autosesizat de pe rețelele sociale. E regretabil faptul că bunica băiețelului nu ne-a anunțat despre acest fapt.

Elevul nu a prezentat niciodată vreun certificat despre starea sa de sănătate, astfel el nici nu era eliberat de la orele de educație fizică.

El a făcut acel efort fizic care l-a făcut toată clasa, nimic ieșit din comun, e prima etapă a lecției, dar în altă formă. După asta elevul s-a așezat pe scaun și a stat acolo toată ora. Asta e ceea ce noi cunoaștem.

După ce vineri l-au internat, a fost anunțată diriginta, dar noi ne-am sesizat ieri de pe rețelele sociale. Noi examinăm acest caz”.

Întrebată dacă profesoara regretă de cele întâmplate și dacă va fi pedepsită, Panfilov nu a putut da un răspuns ferm, spunând că acest caz urmează a fi cercetat, iar ulterior administrația ar putea veni cu mai multe detalii.

Mesajul mamei băiatului

Mama adolescentului este plecată în străinătate și a scris un mesaj emoționant pe rețelele de socializare, după ce a aflat de incident. „Sunt mămica băiatului care acum este în spital după o lecție de educație fizică. Foarte mult regret că la moment nu sunt în țară. Vreau să vă povestesc așa caz, copilul meu deja este a doua oară în spital din cauza neatenției administrației școlii.

Prima dată era în clasa a II-a sau a III-a, deja nu-mi aduc aminte, au trecut ani de zile, pe copilul meu l-am petrecut dimineața la școală, Liceul Ginta Latină, perfect sănătos, copilu meu a nimerit pe masa de operație, la primul caz am închis ochii acuma copilu meu a doua oară e în secția de reanimare, deja aici nu las să treacă așa fără nicio pedeapsă.

D-na directoare, mă refer la dumneavoastră, foarte bine știți cazul precedent, vreau să vă spun că atunci am lăsat așa, acum merg până la urmă. Sănătatea copilului meu nu se măsoară în bani”, a scris mama băiatului.

Nu rata: Un elev din Olt a dat în judecată şcoala, inspectoratul şi ministerul şi a câştigat procesul