Caz inedit la Arad. O femeie infectată cu SARS-CoV-2 a plecat de acasă să își rezolve treburile în oraș

Publicat: 09/12/2020 | 20:37

O arădeancă, depistată pozitiv cu SARS-CoV-2, care era obligată să stau la izolare, a fost găsită de jandarmi în oraș. Femeia le-a spus oamenilor legii că a fost nevoită să plece pentru a-și rezolva probleme personale.

Un echipaj de Jandarmerie care verifica, marți, domiciliile persoanelor aflate în izolare sau carantină, a constatat faptul că o femeie de 44 ani din Arad, confirmată pozitiv cu virusul SARS-Cov-2, nu se afla la domiciliul declarat.

A fost până la urmă identificată

Oamenii legii au încercat să ia legătura telefonică cu aceasta, însă în zadar. În timp ce făceau verificări, în zonă a apărut o femeie, care, atunci când i-a văzut pe jandarmi, a devenind agitată, încercând chiar să se îndepărteze.

Jandarmii au observat-o și i-au cerut să se legitimeze, aflând, astfel, că este chiar femeia căutată, care ar fi trebuit să fie în izolare la domiciliul declarat, până în data de 16 decembrie inclusiv, conform datelor de la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Arad.

Întrebată de ce nu a respectat măsura izolării la domiciliu, femeia le-a spus jandarmilor că a avut de rezolvat câteva probleme în oraș. Pe numele ei s-a deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor,  scrie Gândul.ro.