Caz inedit. Cum a reușit un ieșean să se „nască” de două ori: figurează cu vârste de 15 și 7 ani

Publicat: 28/04/2021 | 08:59

Judecătorii din Iași s-au confruntat cu un caz inedit. Un băiat figurează cu două vârste, acesta aflându-se, în acte, născut de două ori și având, pe rând, 15 și 7 ani. 

Direcției Locale de Evidență a Persoanelor Iași – Serviciul de Stare Civilă au cerut instanței să constate că nașterea copilului Lucian Constantin N. a fost consemnată în documente de două ori, o dată în 2006 și, mai apoi, în 2014. Astfel, ieșeanul figurează ca având 15 și 7 ani, un lucru complet inedit pentru oricine îi află povestea.

În urma acestui lucru, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis acțiunea, notează bzi.ro.

„Instanța admite cererea având ca obiect stare civilă – anulare act, formulată de reclamanta Direcția Locală de Evidență a Persoanelor Iași – Serviciul de Stare Civilă, în contradictoriu cu pârâtul Lucian Constantin N., prin reprezentantul legal Lucia Ștefania N. Dispune anularea actului de naștere din 4 februarie 2014, înregistrat la Primăria Municipiului Iași, privindu-l pe pârâtul Lucian Constantin N., născut pe 30 mai 2006”, au precizat judecătorii ieșeni, despre cazul băiatului „născut” de două ori.

„Prin adresa din 16 septembrie 2019, Serviciul de Evidență a Persoanelor Iași a adus la cunoștință faptul că, în urma verificărilor în Registrul Național pentru Evidența Persoanelor, s-a constatat existența a două acte de naștere având înscrise aceleași date de stare civilă. În urma verificărilor efectuate în arhiva Serviciului de Stare Civilă a municipiului Iași, s-a constatat faptul că, dintr-o eroare, a fost înregistrată nașterea aceleiași persoane de două ori”, au subliniat reprezentanții Direcției Locale de Evidență a Persoanelor Iași – Serviciul de Stare Civilă în fața instanței, cerând anularea actului de naștere din 4 februarie 2014.

Judecătorii ieșeni au constatat eroarea din acte

„Având în vedere că, în mod nelegal, nașterea minorului (născut pe 30 mai 2006) a fost înregistrată prin actul de naștere din 4 februarie 2014, înregistrat la Primăria Municipiului Iași, deși nașterea acestei persoane era deja înregistrată, în temeiul dispozițiilor legale mai sus indicate urmează să fie admisă cererea reclamantei. Astfel, instanța apreciază că, în prezenta cauză, sunt întrunite condițiile legale necesare anulării unui act de stare civilă, având în vedere faptul că, pentru aceeași persoană, s-au emis două acte de naștere, dintre care doar unul și-a produs efectele juridice”, au concluzionat magistrații din cadrul Judecătoriei Iași.

Sursă foto: Pixabay