Caz incredibil! O femeie a cântat la vioară în timp ce era operată pe creier

Publicat: 19/02/2020 | 16:20

Caz incredibil! O femeie a cântat la vioară în timp ce era operată pe creier. Medicii încercau să-i extirpeze o tumoare.

Dagmar Turner, în vârstă de 53 de ani, cânta la vioară de 40 de ani. La un moment dat, femeia a aflat că are o tumoare pe creier așa că medicii au decis să o opereze de urgență. Pentru a preveni afectarea capacității sale de a cânta, profesorul Keyoumars Ashkan, consultant la Spitalul de neurochirurgie Kings College, a avut o idee incredibilă!

Ca să-i monitorizeze cât mai bine activitatea creierului, prodesorul s-a gândit să o pună pe Dagma să cânte la vioară. Tototdată a pus-o să facă acest lucru și pentru a nu-i fi, ulterior, afectată abilitatea de a cânta la instrumentul preferat.

În timp ce medicii îi extirpau tumoarea, femeia a cântat muzică clasică, dar și piese de-ale lui Julio Iglesias.

”A fost pentru prima oară când am avut un pacient care să cânte la un instrument în timp operației. Am putut să îndepărtăm mai bine de 90% din tumoare, inclusiv zonele predispuse la o activitate agresivă, păstrând funcționalitatea deplină a mâinii stângi”, a declarat Keyoumars Ashkan.

Femeia le-a mulțumit chirurgilor că i-a salvat viața și că, în continuare, poate să facă ceea ce îi place cel mai mult: ”Vioara este pasiune mea, cânt de când aveam 10 ani. Gândul că nu voi mai putea cânta mi-a rupt sufletul”.