Caz incredibil în Belgia. O pisică a luat coronovirus de la stăpâna sa

Publicat: 27/03/2020 | 21:34

O femeie din provincia Liège, Belgia, testată pozitiv cu noul coronavirus, și-a infectat pisica cu virusul ucigaș, deși specialiștii anunțaseră că acest lucru nu este posibil.

În timpul conferinței la care s-a discutat situația țării în contextul pandemiei de coronavirus, autoritățile au făcut public cazul femeii și al felinei ei. Cele două erau extrem de apropiate, iar pisica a început să dezvolte simptome la o săptămână după stăpâna sa.

„Facultatea de medicină veterinară din Liège a raportat că a fost determinată o infecție cu coronavirus la o pisică. Pisica a locuit cu proprietarul ei, care a început să prezinte simptome ale virusului cu o săptămână înainte de pisică”, a spus profesorul Steven Van Gucht, citat de News.ro.

La fel ca și în cazul oamenilor, pisica infectată a prezentat dificultăți de respirație. „Pisica a prezentat diaree severă, a vomitat și a avut dificultăți de respirație. Cercetătorii au găsit virusul în materiile fecale ale pisicii”, a adăugat Van Gucht.

Al doilea caz la nivel mondial

Autoritățile din Hong Kong anunțau la începutul lunii martie că au băgat în carantină câinele ”ușor pozitiv” al unui pacient infectat cu noul coronavirus. Oficialii au precizat însă că nu au încă dovezi certe că noul coronavirus poate fi transmis de la om la animale.

Imagine de ClaudiaWollesen de la Pixabay