Caz dramatic, în Timiș! O femeie de 41 de ani este ținută în lanțuri de tatăl său, pentru că are probleme psihice

Publicat: 17/02/2020 | 12:58

Caz fără precedent în Timiș! O femeie de 41 de ani este ținută în lanțuri și închisă în casă de propriul tată, din cauza faptului că are probleme psihice. Bărbatul de 80 de ani spune că nu o poate stăpâni sub nicio formă, iar pentru a o ține în siguranță, trebuie să stea imobilizată. 

O femeie de 41 de ani din comuna Saravle din județul Timiș este ținută prizonieră de propriul său tată. Bătrânul o ține legată cu lanțuri și închisă în casă, pentru că are probleme psihice grave și susține că aceasta este singura modalitate prin care o poate controla. Totul a ieșit la iveală într-o zi când femeia a reușit să scape din casă și a plecat pe străzi, cu lanțurile legate de picioare.

Vecinii care au văzut grozăvia au alertat imediat autoritățile și femeia de 41 e ani a fost dusă de urgență la spital. Cu toate acestea, tatăl femeii, un bătrân de 80 de ani, are o altă versiune pentru poveste. Acesta susține că fiica lui poate deveni extrem de periculoasă dacă iese pe străzi, iar pentru a o proteja, preferă să o lege cu lanțurile și să o închidă în casă, informează stiri.tvr.ro. 

După ce a ajuns la spital, femeia cu probleme psihice a fost tratată de medici, dar aceștia au trimis-o acasă, pe motiv că nu este violentă.

„Dacă va fi nevoie şi dacă niciun membru al familiei nu va putea să o sprijine în continuare, atunci va putea fi internată într-unul dintre centrele rezidenţiale pentru persoane adulte cu dizabilităţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Timiş. Oamenii legii au demarat o anchetă în acest caz.