Caz de balamuc la Mall Băneasa!

Publicat: 22/06/2020 | 11:04

Cazul Mall Baneasa. Cea mai mare investitie din Bucuresti realizata de firmele omului de afaceri Puiu Popoviciu pe 221 hectare detinute de Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara (USAMV), printr-o asociere in participatiune, in urma careia bucurestenii au primit o uriasa oaza de shoping si agrement, in care au fost aduse cele mai importante firme din lume.

Peste 20.000 locuri de munca. Taxe si impozite de peste 1,15 MILIARDE EURO incasate de stat in perioada 2005 – dec 2019, care au depasit de cateva ori valoarea de circulatie a terenului, valori stabilite cert de expertize ale unor firme internationale.

Terenul de 221 hectare nu a plecat nicaieri, a fost si este tot al Universitatii, care este DE STAT, care de pe urma asocierii a primit milioane de euro, devenind una din cele mai moderne institutii de invatamant superior din Romania. Asocierea in participatiune a fost transformata ulterior intr-o societate comerciala – Baneasa Investment in care USAMV are 49,882%, care este Universitate de stat si detine titlu de proprietate pe respectivele terenuri.

Pe 4 hectare din cele 221 s-a construit moderna Ambasada a SUA, fiind evident ca aliatul strategic al Romaniei nu si-ar fi permis sa-si ridice buncarele strategice, daca exista vreo problema de legalitate.

Dar nu! Cum sa se permita unui om de afaceri roman sa atinga o asemenea performanta?!? Romania nu trebuie sa aiba lideri in niciun domeniu. Tot ce e romanesc de top trebuie distrus si bagat la puscarie.

Pe fir este aruncat politic DNA. Care acuza ca este abuz in serviciu, cu mare prejudiciu, desi cu cativa ani inainte Parchetul General mai anchetase cazul si daduse clasare. Mai concret, parchetul a dat NUP in 14.02.2008 lui Puiu Popoviciu si rectorului Ioan Alecu, la plangerea penala facuta de latifundiarul Gigi Becali, dar in vara aceluiasi an DNA a redeschis dosarul pe motiv ca prejudiciul depaseste 1 milion euro si e de competenta sa. Culmea, raportul de constatare al prejudiciului a fost realizat de specialistii DNA abia in 2010, adica la doi ani dupa ce si-au arogat dosarul, dar astea sunt amanunte care nu mai conteaza.

Citește AICI tot articolul.