Caz cutremurător în Buzău! Un bărbat confirmat cu noul coronavirus a infectat 19 rude, printre care doi copii de un an

Publicat: 03/05/2020 | 22:48

Un bărbat din Buzău care a fost infectat cu virusul COVID-19 a reușit să îl transmită la alte 19 persoane din familia lui. Printre cei contaminați se află și doi copii de un an.

Se pare că bărbatul de 41 de ani a contactat virusul de la un alt caz din Bărbuleşti, judeţul Ialomiţa. Alte 19 cazuri de coronavirus au fost identificate la Buzău, dintre care doi copii de un an, toţi făcând parte din familia bărbatului. Toate personele au fost preluate de ambulanţe și au fost transportate la spitale din Râmnicu Sărat şi Bucureşti. (CITEȘTE ȘI: MARIA ANDRIA, DECLARAȚII ȘOCANTE ÎNAINTE SĂ INTRE ÎN SALA DE OPERAȚIE: “FRAȚII MEI AU AVUT…”. CE SE ÎNTÂMPLĂ ACUM CU ARTISTA CARE SE LUPTĂ CU TEMUTUL CANCER)

Cazul bărbatului de 41 de ani a fost confirmat în prima parte a zilei de duminică după ce a ajuns la spital sâmbătă cu simptome specifice infectării cu noul coronavirus. Apoi au fost identificate și restul rudelor, care s-au dovedit și ele pozitive, conform news.ro. (VEZI ȘI: GABRIELA FIREA A FĂCUT ANUNȚUL! CUM SE CIRCULĂ CU TRANSPORTUL PUBLIC DUPĂ 15 MAI: „CĂLĂTORII PE SCAUNE ŞI UN RÂND ÎN PICIOARE”)

Cetățeanul din Buzău a reușit să își contamineze întreaga familie pentru că s-a întâlnit în repetate rânduri cu aceștia, fără a ține cont de masurile de protecție impuse.

Potrivit unor surse medicale 12 adulţi vor fi transportaţi la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, desemnat unitate de suport Covid-19, iar alte şapte persoane, inclusiv copiii, vor ajunge la spitale din Capitală.

Conform datelor de duminică, judeţul Buzău avea înregistrate 21 de cazuri de coronavirus.