Caz atipic de coronavirus în România! Un bărbat a fost depistat pozitiv, deși are simptome complet diferite

Publicat: 10/03/2020 | 16:03

Un caz bizare de infectare cu noul coronavirus a apărut în România. Un bărbat a fost depistat pozitiv cu covid-19, deși acesta prezintă o simptomatologie complet diferită.

Bărbatul are 60 de ani și în prezent se află la Spitalul de Urgență Dimitrie Gerota, conform Grupului de comunicare strategică al Guvernului. Acesta a ajuns la spital în data de 5 martie cu „o simptomatologie total diferită față de definiția de caz pentru pacienții infectați cu noul coronavirus”, potrivit G4 Media. (CITEȘTE ȘI: GABRIELA FIREA A FĂCUT ANUNȚUL! ÎNCĂ TREI BUCUREȘTENI AU FOST INFECTAȚI CU CORONAVIRUS)

La doar câteva zile de la internare, pacientul a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă. Pe lângă faptul că nu prezintă simptomele normal pentru acest gen de virus, în cazul bărbatului nici nu s-a putut stabili felul în care a contactat virusul. Dacă în celelalte cazuri persoanele infectate au călătorit recent în Italia sau au luat contact cu oameni care s-au întors de curând în țară, în ceea ce îl privește pe bărbatul de 60, medicii nu știu cum a fost infectat. (VEZI ȘI: ÎNCĂ O PERSOANĂ SUSPECTATĂ DE INFECTARE CU CORONAVIRUS, ÎN BACĂU. „A SUNAT LA 112 ȘI…”)

Bărbatul  este primul din România care prezintă simptome diferite comparativ cu celelalte cazuri. El este ofițer în rezervă al MAI și prezintă o stare generală stabilă.