Câți preoți au scăpat de COVID-19 după ce au intrat în contact cu ÎPS Pimen

Publicat: 30/04/2020 | 10:07

ÎPS Pimen a fost infectat cu virusul COVID-19, iar imediat s-a trecut la testare în cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Șase persoane au contactat virusul, după ce au intrat în contact direct cu ÎPS Pimen. Dar câte persoane care au intrat în contact cu arhiepiscopul nu sunt infectate? (CITEȘTE ȘI: PATRIARHIA EXPLICĂ CUM AR FI CONTACTAT ÎPS PIMEN COVID-10. CÂTE PERSOANE AU FOST EXPUSE LA VIRUS)

În urma analizelor de laborator, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, medicul Elena Manuela Trifan, a declarant că toate testele recoltate de la cei 25 de preoţi au avut rezultat negativ pentru noul coronavirus, scrie damboviteanul.com.

Potrivit DSP Suceava citată de Crai Nou, din cele 37 de probe recoltate de la personalul mănăstirii şi al căminului „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” în cadrul anchetei epidemiologice efectuate în cazul infectării cu SARS-CoV-2 a IPS Pimen, şase au avut rezultat pozitiv, iar celelalte au fost negative.

NU RATA: MARCEL VELA A FĂCUT ANUNȚUL. CE SE VA ÎNTÂMPLA CU BANII STRÂNȘI DIN AMENZI, PE DURATA STĂRII DE URGENȚĂ. SUMA COLOSALĂ CARE S-A ADUNAT

În cursul zilei de 21 aprilie au fost recoltate 22 de probe pentru SARS-CoV-2 de la personalul Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” şi alte 15 probe de la personalul Căminului „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”, unde sunt îngrijite persoane vârstnice.

Pe 22 aprilie au fost testaţi 25 de preoţi de la diferite parohii din judeţ, care au fost identificaţi drept contacţi în cadrul anchetei epidemiologice.

Arhiepiscopul Pimen, infectat cu COVID-19. Cum se simte acum

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor se află internat de luni, 20 aprilie, la Spitalul Matei Balş din Bucureşti. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a mărturisit că „starea generală de sănătate a ÎPS Pimen s-a ameliorat simțitor, dar spitalizarea și tratamentul adecvat se impun în continuare”.

AFLĂ ȘI: A FOST TESTAT MEDICAMENTUL ANTI COVID-19, IAR REZULTATELE SUNT MIRACULOASE! A AJUNS ȘI ÎN ROMÂNIA

Deşi evoluţia stării de sănătate a Arhiepiscopului Pimen este una favorabilă, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a explicat că Arhiepiscopul Pimen rămâne în continuare internat. (CITEȘTE ȘI KLAUS IOHANNIS A FĂCUT ANUNȚUL! CE SE ÎNTÂMPLĂ CU SITUAȚIA ELEVILOR CARE NU AVEAU NICIO NOTĂ ÎN CATALOG LA ÎNCEPUTUL SEMESTRULUI 2)

„Spitalizarea și tratamentul adecvat se impun în continuare pentru o perioadă care depinde de ritmul și evoluția vindecării. Patriarhia Română mulțumește medicilor și conducerii Institutului Național de Boli Infecțioase pentru eforturile și implicarea manifestate în tratarea tuturor pacienților aflați acolo sub o atentă, profesionistă îngrijire”, a mai spus Vasile Bănescu.