Câți pacienți ar mai putea muri în „Spitalul morții” din Suceava. Anunțul făcut de generalul Ionel Paul Oprea

Publicat: 04/04/2020 | 23:37

Generalul-maior în rezervă Ionel Paul Oprea, omul care se ocupă de coordonarea activității de la Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, a declarat că la ora transmiterii acestei știri că în secția ATI a unității medicale se mai află în prezent 35 sunt la Terapie Intensivă, unul dintre aceștia fiind în stare mai gravă, intubat.

La nivelul întregii unități sunt tratați peste 700 de pacienți.  Totodată, generalul spune că spitalul are 52 de ventilatoare funcționale și au fost făcute demersuri pentru suplimentarea cu încă 120-130.

Estimările pe situația epidemiologică actuală arată că ar putea să fie nevoie de ventilație mecanică pentru un număr mai mare de pacienți infectați cu COVID-19.

Cine strânge fondurile

Ionel Paul Oprea mai spune că atât Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, cât și Primăria Suceava s-au oferit să strângă fondurile necesare achiziției ventilatoarelor și a altor dispozitive de terapie intensivă.

În același timp, generalul informează că în spital există „un sistem de relaționare de tip militar”, cu ordine primite sub semnătură, cu obligativitatea purtării „ținutei de protecție” de către toți angajații.

Regula se aplică atât personalului medical, auxiliar sau administrativ. „Trebuie disciplină, fiecare să fie conștient de locul lui și ce are de făcut”.

Toți pacienții, tratați ca și cum ar fi infectați

Acesta a mai spus că toți pacienții, indiferent de patologie, sunt tratați ca și cum ar fi infectați cu COVID-19, cu respectarea tuturor regulilor de protecție pentru personal și pentru pacienți, conform Monitorul de Suceava.

Șase noi decese ale unor persoane pozitive la coronavirus au fost comunicate oficial de autorități, sâmbătă seară, doi dintre cei care au pierdut lupta cu viața fiind suceveni. S-a ajuns la un total de 146 de decese, numărul celor care mor crescând alarmant.