Câți lei trebuie să plătești, de fapt, pentru un botez la o biserică din București

Publicat: 07/03/2020 | 23:12

Depinde, în primul rând, de biserica la care decizi să faci botezul! Câți lei trebuie să plătești pentru un botez dacă vrei să organizezi evenimentul la patru biserici cunoscute din București? Prețurile variază, dar, pentru un asemenea eveniment, marja nu e foart emare.

Între 200 și 1.500 de lei se încadrează prețurile pentru nunți și botezuri. Mai contează aici și câți preoți participă, dar și de biserică, Ortodoxă sau Romano-Catolică. La ultima, prețurile sunt mult mai mici, 250-300 de lei. (CITEȘTE ȘI: CÂȚI BANI CÂȘTIGĂ, DE FAPT, UN CAMERAMAN ANGAJAT LA ANTENA 1 CARE SE OCUPĂ DE EMISIUNEA IUMOR)

Potrivit reprezetanților Bisericii, fiecare parohie este liberă să-și stabilească tarifele. Banii care se strâng din cununii religioase și botezuri se duc, teoretic, pentru întreținerea bisericii. Din păcate, nu este peste tot așa. Unele biserici ”uită” să ma idea chitanță!

Câți lei trebuie să plătești pentru un botez la o biserică din București

Să luăm, pentru început, Biserica Sfântul Silvestru. 1000 de lei costă o cununie religioasă, dar botezul este mai ieftin, undeva la 600 de lei. (NU RATA: CINE E, DE FAPT, MIHAI ȚIGARET, ELEVUL DE 13 ANI CARE A LUAT GOLDEN BUZZ DE LA ANDRA MĂRUȚĂ, AZI-NOAPTE LA ROMÂNII AU TALENT DE LA PRO TV)

Biserica „Domnița Bălașa”, ctitorită în urmă cu 130 de ani, tarifele sunt de 600 de lei pentru botez și 1.000 de lei pentru cununia religioasă. Aici, trei preoți oficiază slujba, iar corul este inclus în prețul inițial. Doar că biserica percepe un avans, 200 – 300 de lei.

La Biserica Sfantul Spiridon cel Nou, din zona Piața Unirii, botezul costă 1.000 de lei, fara cor, însă, dar pentru 200 de lei în plus se rezolvă. (VEZI AICI: CÂT DE ÎNALTĂ ESTE, DE FAPT, CELEBRA VLOGGERIȚĂ MIMI. INNA ȘI IRINA RIMES SE UITĂ LA EA DE SUS…)

La biserica Sfântul Anton, situată în spatele Hanului Manuc, prețul este de 800 de lei pentru cununie religioasă, iar pentru botez, clientul plătește 400 de lei.