Câți lei ia lună de lună un angajat de la Dacia care ocupă funcția de project manager

Publicat: 18/02/2020 | 13:45

Automobile Dacia, parte a Group Renault, este unul dintre cei mai mari angajatori de piaţa românească, având la finalul anului trecut peste 15.000 de angajaţi. Multă lume se întreabă ce salarii au cei de acolo şi care sunt condiţiile de muncă.

Ce salarii sunt la Dacia şi ce beneficii au angajaţii

Anul trecut a fost unul mai tumultos la uzinele Dacia, sindicatele ameninţând cu declanşarea grevei generale dacă nu le sunt îndeplinite cerinţele salariale. Negocierile dintre patronat şi sindicalişti au început în luna aprilie şi s-au finalizat aproape de sfârşitul lunii mai.

În cele din urmă, angajaţii de la Dacia au reuşit să primească o mărire de salariu de circa 100 de euro. Banii au fost daţi în două tranşe, respectiv 400 de lei în iunie şi 80 de lei în octombrie. Pe lângă asta, angajaţii au mai primit şi o primă de rezultat de 1600 de lei iar operatorii din fabrică s-au ales cu o primă de 800 de RON şi cu o altă primă excepţională de 400 de RON în septembrie.

De asemenea, angajaţii Dacia au obţinut de la patronat şi un disconut de 9% la cumpărarea unui autoturism marcă proprie. În final, negocierile dintre cele pouă părţi au dus la încheierea unui nou contract colectiv de muncă, prin care s-a stabilit că salariul minim la Dacia va fi de 2.550 de lei pe lună.

Câţi bani ia pe lună un project manager la Dacia

Conform site-ului undelucram.ro, unde foşti angajaţi îşi exprimă părerile în legătură cu fostele lor locuri de muncă, un project manager la Dacia ar avea un salariu de 7000 de lei pe lună. Trebuie menţionat că suma poate varia în funcţie de experienţă şi că aici nu sunt incluse bonusurile.

Automobile Dacia este o companie care poate spune că afacerile îi merg ca pe roate. În 2018, aceasta a înregistrat o cifră de afaceri de 5,3 miliarde de euro şi un profit de 162 de milioane de euro, adică cel mai ridicat din istoria companiei.

Uzina de automobile de la Mioveni şi-a mărit şi producţia, în 2018 reuşind să aducă pe piaţă în jur de 335.000 de autoturisme, dintre care aproape 237 de mii, doar unităţi Duster. Pe locul al doilea în topul producţiei au fost modelele Sandero, cu 42,146 de maşini.