Câți lei câștigă pe zi din șpagă băiatul cu șezlongurile de pe plajele din Mamaia! Aparent, îți stârnește mila, dar adevărul e cu totul altul

Publicat: 10/06/2020 | 14:16

Plajele s-au redeschis pe data de 1 iunie, așa că nu este de mirare că românii își fac, pentru al doilea weekend consecutiv, bagajele pentru a ajunge pe litoral. Cum toate locațiile funcționează la capacitate redusă, la fel se întâmplă și pe plaje, ceea ce duce la mărirea unor prețuri. Cu toate acestea, subiectul pe care ne dorim să-l abordăm este cu mult mai interesant!

Cu siguranță ți s-a întâmplat măcar o dată să le plângi de milă băieților care se ocupă cu șezlongurile, pe plajă. Stau ore întregi în soare, aleargă de colo-n colo și prestează chiar și servicii de barmani și ospătari, în lipsa de personal.

NU RATA – IMAGINI EMOȚIONANTE. ORAȘUL UNDE PACIENȚII INFECTAȚI CU NOUL CORONAVIRUS SE REFAC PE PLAJĂ. FOTO

Ei bine, dacă ai gândit așa, trebuie să încetezi. Noi îți vom spune și de ce. Băiatul cu șezlongurile de pe plajele din Mamaia ajunge să câștige, doar din șpargă, aproape un salariu minim pe economie. Făcând un calcul simplu, la 100 de clienți pe zi, care aduc o șpagă de 10 lei, băiatul cu șezlongurile ajunge la 1.000 de lei…pe zi! Spunem o șpagă de 10 lei pentru că, așa cum am menționat mai sus, acesta poate fi uneori și barman, și ospătar, în funcție de abilitățile pe care le are, dar și de lipsa personalului.

Plajele au fost redeschise de la 1 iunie. Funcționează cu măsurile de distanțare socială implementate

În ziua de 1 iunie, chiar la începutul verii, plajele au fost redeschise și la fel s-a întâmplat și cu terasele. Sute de români au mers în stațiunile de pe litoral pentru a se putea bucura de o plimbare pe plajă sau de o limonadă savurată la malul mării.

CITEȘTE ȘI – ROMÂNII FĂRĂ RĂBDARE. SUTE DE TURIȘTI AU NĂVĂLIT PE PLAJA DIN VAMA VECHE FĂRĂ SĂ AIBĂ VOIE

Chiar dacă starea de urgență a trecut, iar unele lucruri au revenit la normal, anul acesta, litoralul nu va funcționa, pentru moment, la capatitatea din anii trecuți. Pe plajă vor fi amplasate mai puține șezlonguri, iar terasele vor funcționa la capacitate redusă, pentru evitarea infectării cu COVID-19.