Câți lei câștigă, de fapt, o asistentă medicală de la spitalul Colentina

Publicat: 18/03/2020 | 10:38

Pandemia de coronavirus a adus medicii și asistentele medicale în prima linie a ”frontului” împotriva COVID-19. În toate țările, eforturile supraomenești ale oamenilor în halate albe și ale tuturor celor care fac parte din sistemul medical au fost apreciate la justa valoare, iar locuitorii orașelor i-au aplaudat, din balcoane, pe acești adevărați eroi.

Bineînțeles, medicii și asistentele medicale din spitalele noastre sunt angrenați, douăzeci și patru de ore din douăzeci și patru, în această bătălie pe viață și pe moarte – sintagma fiind justificată în acest context medical mondial – și, chiar dacă discuțiile despre cât câștigă un medic sau o asistentă au trecut, firește, în plan secundar sau terțiar, e bine să știm la ce nivel ne aflăm, din acest punct de vedere, în țara noastră.

Salariul unei asistente medicale de la Spitalul Colentina

Conform informațiilor apărute în media, dacă luăm cazul unei asistente medicale de la Spitalul Colentina, spre exemplu, aceasta primește – lunar, cu tot cu ore suplimentare și bonuri de masă – aproximativ 3.400 de lei. Mult sau puțin, ținând cont de situația economică a României, de celelalte salarii și, mai ales, de războiul cu noul coronavirus?

Cineva poate spune că există și salarii mult mai mici, la nivel național, însă trebuie ținut cont de riscurile pe care și le asumă, nu numai acum, oamenii în halate albe. Se spune că întotdeauna este loc pentru mai bine sau mai mult, iar autoritățile asigură că, pe măsură ce va trece timpul, România se va putea compara, la nivel salarial, cu alte țări. Deocamdată, acestea sunt cifrele seci, iar munca tuturor celor care luptă pentru a salva vieți trebuie să fie cu atât mai apreciată.