Câți bani face un curier Glovo cu tot cu bacșiș într-o zi cu multe comenzi

Publicat: 15/03/2020 | 08:23

Glovo este un serviciu din ce în ce mai folosit de românii care nu vor să piardă timpul cu făcutul de cumpărături sau care vor pur şi simplu să comande mâncare de la localul preferat. Curierii sunt foarte solicitaţi şi au numeroase comenzi, dar mulţi se întreabă cât câştigă aceştia pe zi.

Curierii Glovo livrează în general pe bicicletă, deşi mai sunt şi cazuri în care aceştia preferă scuterul sau maşina personală. Ca să fii curier aici nu trebuie să ai experienţă şi poţi să îţi faci singur programul. Singura condiţie este să ai un mijloc de transport dintre cele amintite mai sus şi să ai un smartphone capabil să ruleze aplicaţia Glovo.

Câţi bani poate să facă un curier Glovo pe zi

Sunt mai multe anunţuri de angajare postate pe site-uri de job-uri în care se spune că un curier poate face chiar şi 5000 sau 6000 de lei pe lună, iar că în patru ore poţi ajunge să câştigi chiar şi 150 de lei pe zi.

Youtuber-ul Grigore Varlaam a testat aceste afirmaţii, iar în două videoclipuri postate pe contul său de Youtube a arătat cât a câştigat, livrând pe bicicletă. AStfel, el spune că în 4 ore a făcut 83 de lei, iar într-o zi de 8 ore a reuşit să scoată 153 de lei.

Trebuie menţionat că banii câştigaţi depind de mai multe considerente, precum numărul de comenzi sau generozitatea clientului, care poate sau nu să lase un bacşiş frumuşel. Mai există şi bonusuri pentru performanţe săptămânale, bonusuri de recomandare sau bonusuri în perioadele în care condiţiile meteo sunt nefaste sau cererea este foarte mare.

Plata se face săptămânal, iar curierii Glovo trebuie să îşi declare veniturile la sfârșitul anului în declarația lor fiscală.

Ce este Glovo

Glovo este o companie care a apărut în anul 2015 la Barcelona, iar apoi s-a extins în alte 20 de ţări. Cu ajutorul unei aplicaţii disponibile Android sau iOs, clienţii pot comanda produse care să le fie livrate de curieri. Cea mai populară opţiune este cea de livrare de mâncare, deşi serviciul mai poate fi folosit şi pentru a cumpăra şi a primi acasă flori sau obiecte vestimentare.

Pe plan local, principalii concurenţi ai Glovo sunt Uber Eats, Food Panda, Hipmenu sau Caserola.ro.