Câți bani face Puya din Youtube în 2020. Are 150.000 de abonați și o medie de 160.000 de vizualizări pe săptămână

Publicat: 13/02/2020 | 14:21

Puya este unul dintre cei mai celebri rapperi din România, iar alături de Tudor Sişu a scris istorie în hip hop-ul românesc cu trupa La Familia. Cu melodii precum „Tupeu de borfaş” sau „Viaţa bună” cei doi au reuşit să se menţină în topuri de la finalul anilor 90 şi până la jumătatea anilor 2000. însă apoi au început să dispară din prim-planul muzicii româneşti.

La Familia şi-a trăit perioada de maximă glorie până în anul 2003, când Sişu avea să fie condamnat la închisoare pentru trafic de droguri. Doar un an mai târziu, trupa pierdea dreptul de a-şi folosi numele, după ce B.U.G Mafia a înregistrat marca la OSIM. Puya avea să scoată atunci melodia „Foame de bani” în care îi ataca pe rivalii din Pantelimon, pretinzând că aceştia i-au cerut 15.000 de euro pentru a folosi în continuare numele La Familia.

Puya, o carieră de succes după destrămarea La Familia

Piesa s-a bucurat de un mare succes şi a fost piatra de temelie pentu cariera solo a lui Puya. Anii următori au fost problematici pentru trupa de rap din Sălăjan. Sişu a fost eliberat din închisoare în 2005, apoi şase luni mai tîrziu a recidivat şi a fost din nou arestat. Formaţia de rap a scos în acelaşi an albumul „O mare familie”, de data aceasta sub titulatura Sişu şi Puya, apoi cei doi s-au decis să urmeze cariere solo.

Puya avea să dea lovitura în 2009 cu piesa Undeva în Balcani care a fost difuzată luni în şir de posturile TV muzicale şi la radio. Tot în acelaşi an, a câştigat procesul cu B.U.G Mafia pentru folosirea numelui La Familia.

Anii următori au fost buni pentru el, lansând alte piese de succes precum „Doamna şi bagabontul”, „Maidanez” sau „Strigă (în colaborare cu INNA)”, apoi a început să se concentreze din ce în ce mai mult pe viaţa de familie. În 2017, avea să se reunească cu Sişu pentru a scoate albumul „Codul bunelor maniere” sub titulatura La Familia. Albumul nu a avut succesul sperat, iar proiectul s-a destrămat din nou.

Câţi bani face acum Puya din Youtube

În prezent, Puya are un canal de Youtube unde postează vlogguri şi piese. Canalul are circa 150 de mii de abonaţi şi face în medie 160.000 de vizualizări săptămânal. Conform site-ului de specialitate Social Blade, Puya poate face maxim 3400 de dolari lunar din canalul său şi minim 215 dolari.

Puya nu pare deranjat de faptul că nu mai are succesul muzical de altă dată şi într-un interviu recent pentru Pro TV spunea că nu vrea să fie „un alt angajat la multinaționala YouTube, să mă supun orbește content-ului”. El şi-a luat şi o casă la ţară şi este un tată dedicat creşterii celor trei fete pe care le are cu Melinda, soţia sa.