Câți bani face o coafeză din București cu tot cu șpagă într-o lună? 2500 de lei + încă atât din șpagă

Publicat: 03/05/2020 | 15:31

Meseria de coafeză nu doar că te ține într-o lume a frumuseții, dar îți și oferă un salariu irezistibil. Cât poate câștiga un hairstylist în România?

Pentru a putea profesa ca hairstylist, nu ai nevoie de o diplomă universitară, ci de o diplomă care să ateste abilitățile tale. O poți obține prin înscrierea la cursuri de specialitate, care durează maximum 6 luni și pot fi făcute seara – în cazul în care ai deja un loc de muncă și îți dorești să te reprofilezi.

Costul este de la câteva sute de lei la peste 3.000 lei și îl poți achita chiar și în 9 rate lunare. Trebuie doar să ai în vedere ca aceste cursuri să fie acreditate de Ministerul Muncii. Partea bună este că după absolvire, poți să obții mai ușor un job pentru că școlile de formare profesională colaborează cu saloane de coafură.

CITTEȘTE ȘI: E uluitor cum apare Catedrala Mântuirii Neamului pe Google Maps! FOTO

3.500 de euro lunar pentru o coafeză pe croazieră

Ai la dispoziție 300 de locuri de muncă în saloane și clinici de frumusețe, dintre care 60 de locuri de muncă pentru coafeză în România și chiar pe un vas de croazieră. Aici salariile sunt cuprinse între 900 și 3.500 de euro pe lună plus tips-uri.

5.000 de lei pe lună, minimum, în București

Un hairstylist într-un salon de coafură din București, cu o experiență de 3-5 ani, câștigă 2.535 lei net, potrivit datelor centralizate de Paylab.ro. În pachetul de beneficii intră training, dar și tips-uri zilnice care pot dubla salariul.

CITEȘTE ȘI: Marcel Vela a vorbit pentru prima dată despre asta! Ce se întâmplă în România, după 15 mai

Timișoara, al doilea oraș din țară unde câștigi bine ca hairstylist

După București, cele mai mari salarii pentru hairstyliști sunt în zona de vest a țării. Astfel, în Timișoara, un hairstylist câștigă 2.434 Lei. Urmează județele din centrul țării Sibiu, Brașov, unde salariul este de 2.338 lei și Clujul, cu 2.336 lei.

CITEȘTE ȘI: Nemții sunt gata să reintre în joc: „Susţin o reluare a Bundesligii în luna mai!”

Ceva mai mici sunt salariile din zona de est a țării, la Iași, de exemplu, un hairstylist câștigă 2.278 lei, iar în zona de sud, în Constanța, câștigă 2.236 lei. Pe ultimul loc în topul salariilor pe regiuni pentru hairstylist în salon de coafură sunt județele din sud-vestul țării (Olt, Dolj) și cele din sud (Călărași, Ialomița), unde venitul lunar, fără tips-uri, este puțin peste 2.130 lei.