Câți bani au scos afaceriștii arabi din spirtul ucigaș. „Profitând de cererea crescută de alcool sanitar, inculpații au…”

Publicat: 07/05/2020 | 19:04

Continuă ancheta explozivă de la Iași, care vizează moartea a 12 persoane intoxicate cu alcool sanitar contrafăcut. Cei doi arabi prinși deja de procurorii ieșeni, Ali Dawoud (65 de ani) şi Fuad Ahmmed (57 de ani), au fost duși, din nou, în fața instanței joi, 7 mai, ei încercând să îi înduplece pe judecători să îi plaseze măcar în arest la domiciliu. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, are detalii de ultimă oră din dosar. (VEZI AICI: Cum s-au folosit arabii de numele lui Cătălin Botezatu în afacerea spirtului ucigaș)

Principala apărare a celor doi a fost că nu au știut că, în satele din Moldova, există persoane care beau spirtul, în loc să îl folosească pentru uz extern. Argumentul nu i-a convins însă pe judecători, care au menținut arestul preventiv.

„Mirela” i-a ajutat pentru 100 de lei pe zi

Unul dintre afaceriștii arestați

CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, a obținut date exclusive din anchetă, referitoare la câștigul pe care l-au avut arabii din afacerea ucigașă cu spirtul contrafăcut. Surse din rândul anchetatorilor ne-au precizat că, la perchezițiile care au fost realizate la finele săptămânii trecute, oamenii legii au mai descoperit suma de 33.000 de lei.

E vorba doar de o parte din câștigul final, ce îi aparținea lui Ali Daouwd, zis „Zaher” și fiului său Satar, care în prezent este căutat de anchetatori. Daouwd, tatăl și fiul, ar fi fost cei care au pus la cale afacerea, Fuad fiind doar un ajutor și primind 2.200 de lei pentru două săptămâni de muncă. O altă femeie care a ajutat, fără să știe că se prepară spirt ucigaș, o anume „Mirela”, a primit și ea 100 de lei pe zi. (CITEȘTE AICI: Filiera arabă: Mii de sticle de spirt ucigaș, vândute în România. Cheia investigației, audierea lui „Zaher”)

Pe lângă afaceristul de la Iași care a cumpărat în jur de 4.000 de PET-uri, arabii ar mai fi vândut cantități mari altor două persoane. Ei produceau 15-20 de baxuri pe zi, punând etichetă falsă pe produs și menționând că alcoolul sanitar ar fi realizat cu alcool etilic, în loc de alcol metilic.

„O stare de pericol pentru comunitate”

CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, a obținut și argumentul judecătorilor ieșeni, din mandatul de arestare pentru 30 de zile. (NU RATA: Văduva unui ieșean mort după ce a băut spirt contrafăcut, mărturie uluitoare: „Eu am scăpat că beau numai «Mona». Vodka e apă!”. VIDEO VIRAL)

„Având în vedere împrejurările prin care inculpații au acționat – pe fondul pandemiei cauzate de coronavirus (COVID-19) la nivel mondial și a stării de urgență la nivel național, împreună cu inculpatul Dawoud Abdul Satar, profitând de cererea crescută de alcool sanitar, inculpații au luat hotărârea de a contraface acest produs (…)

Percheziții în cazul spirtului ucigaș

Judecătorul apreciază că lăsarea inculpaților în libertate ar genera o stare de pericol pentru comunitate, membrii acesteia având sentimentul că nu mai sunt în siguranță, iar autoritățile judiciare nu intervin prompt pentru instituirea ordinii și nu dispun măsuri pentru tragerea la răspundere a persoanelor care nesocotesc dispozițiile legale, cu consecințe deosebit de grave”, a motivat judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Iași, potrivit unor surse judiciare.

Două dintre victime, exhumate pentru noi analize

Nu mai puțin de 12 persoane care au murit din cauza spirtului contrafăcut au fost identificate până acum, la Iași, însă ancheta s-ar putea extinde și în alte județe din țară. Prin intermediul depozitului de la Iași, produsul criminal ar mai fi ajuns și în Neamț, Suceava și Vaslui, dar până acum nu au fost identificate alte victime. (VEZI ȘI: Detalii-bombă din ancheta spirtului ucigaș. Cum a profitat arabul „Zaher” de pandemie)

Două dintre victimele de la Iași au fost scoase din mormânt și supuse unei necropsii pentru a se face legătura între cauza morții lor și alcoolul sanitar marca „Sante Med”, pe care îl vindeau arabii.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)