Câți bani a primit bacșiș Iulia, o chelneriță din Mamaia, la o notă de 69.5 lei. A crezut că nu vede bine!

Publicat: 21/06/2020 | 10:19

Litoralul românesc este plin de surprize, care mai de care mai interesante! Iulia, o chelneriță din Mamaia a rămas fără grai atunci când a văzut ce bacșiș a primit din partea clienților, la o notă de 69.5 lei. 

Deschiderea sezonului estival i-a adus din nou pe iubitorii de soare pe litoral! Terasele s-au deschis și ele și nici măcar pandemia de coronavirus nu-i poate împiedica pe români să vină și să se distreze. Cu toate acestea, pentru distracția și starea de bine a altora, trebuie să existe cineva care să muncească.

La terasele din Mamaia a început să fie plin. Chelnerii aleargă în stânga și în dreapta pentru a onora toate comenzile și pentru a satisface clienții pe deplin. Pentru serviciile lor, marea majoritate a oamenilor îi răsplătesc: un bacșiș de 10% din nota de plată. Iulia, o tânără chelneriță din Mamaia a avut parte de surpriza vieții sale. Și nu de fiecare dată surprizele sunt și unele plăcute…

NU RATA – SCANDALOS! CÂȚI LEI COSTĂ SĂ ÎNCHIRIEZI UN ȘEZLONG PE O PLAJĂ DIN MAMAIA

Mai exact, la o notă de 69.5 lei, Iulia a găsit pe masă suma de 70 de lei, ceea ce înseamnă că a primit, din partea clienților, 50 de lei bacșiș.

“Nota 69,5, 70 de lei, bacşiş de 50 de bani. Românii sînt mai darnici, eu cred pentru că în străinătate fiind inclus tips-ul mulţi nu lasă crezînd că nouă ne revine din ceea ce plăteşte el”,a spus Iulia, despre situația respectivă.

Salariul unei chelnerițe este unul extrem de mic. Șpaga…uriașă!

Da, într-adevăr. Salariul pe care îl încasează, lunar, o chelneriță din Mamaia este unul mic, cuprins între 1.500 – 1.800 lei pe lună. Stați, căci nu am terminat. La acest salariu, chelnerițele pot ajunge să adauge, zilnic (nu, nu este o glumă), suma de 1.000 de lei.

CITEȘTE ȘI – CÂȚI LEI CÂȘTIGĂ PE ZI DIN ȘPAGĂ BĂIATUL CU ȘEZLONGURILE DE PE PLAJELE DIN MAMAIA! APARENT, ÎȚI STÂRNEȘTE MILA, DAR ADEVĂRUL E CU TOTUL ALTUL

În medie, o chelneriță servește cam 100 de mese într-o zi normală de muncă. Dacă de la fiecare masă primește șpaga medie de 10 lei, la finalul turei ajunge să aibă în buzunar nici mai mult, nici mai puțin de 1.000 de lei. Așadar, salariului lunar cuprins între 1.500 – 1.800 lei, chelnerițele adaugă șpaga de 1.000 de lei pe zi, ceea ce le face să ducă o viață extreeem de bună. Unde mai punem la socoteală faptul că unii clienți pe care îi servesc pot lăsa mult mai mult de 10 lei șpagă, am zice că s-au „cam scos” vara aceasta, din punct de vedere financiar.