Câte persoane s-au infectat cu COVID-19, după ce au primit ambele doze de vaccin

Publicat: 12/04/2021 | 16:29

Lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România, anunță că 1.080 de persoane, adică 0.19 la sută din numărul total al celor imunizați, s-au infectat cu COVID-19 după ce au primit ambele doze. Din fericire, au contractat forme ușoare ale bolii sau au fost asimptomatici.

Lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță este mulțumit de cum decurge campania de vaccinare anti-COVID, încurajându-i pe români să se imunizeze pentru a reveni la viața de dinainte de pandemie.

După a doua două circa 1.080 de persoane  ceea ce înseamnă 0,19 la sută din numărul total al celor care au efectuat cele două doze şi intervalul mediu de diagnostic de la cea de a doua doză era între 10 şi 14 zile. Noi ştim că beneficiile după doza de rapel sunt undeva după ziua zece ceea ce înseamnă că momentul expunerii era mult mai devreme faţă de când se împlinesc aceste beneficii maximale”, a precizat Valeriu Gheorghiţă, potrivit Digi 24.

Lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță: “Vaccinarea este importantă pentru prevenirea formei severe”

Medicul de la Spitalul Militar a mai declarat că românii care s-au infectat cu COVID-19 după vaccinare nu au întâmpinat probleme majore, semn clar că serul își face foarte bine treaba.

Majoritatea au fost forme asimptomatice sau minim simptomatice, forme uşoare. Acele persoane fiind diagnosticate de cele mai multe ori cu ocazia unor testări periodice şi nu pentru că aveau o simptomatologie caracteristică de covid-19 şi inclusiv în Israel din acele cazuri care au fost diagnosticate cu infecţie SARS-Cov-2 după cea de-a doua doză şi care statistic aveau tulpină sud-africană pentru că şi în Israel predominantă e tulpina britanică, nu erau neaparat cazuri de severitate crescută. Vaccinarea este importantă pentru prevenirea formei severe chiar şi în aceste variante virale”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.