Cătălin Denciu, medicul erou din incendiul de la Piatra Neamț, a fost detubat de medicii din Bruxelles

Publicat: 12/12/2020 | 21:48

Vești bune de peste hotare! Cătălin Denciu, medicul erou din incendiul de la Piatra Neamț, a fost detubat de medicii din Bruxelles. Cu toate acestea, el va mai rămâne în spitalul din Belgia, unde, cel mai probabil, va petrece acolo sărbătorile de iarnă. Alături îi este soția, care merge zi de zi în salonul acestuia și îi oferă tot sprijinul ei.

Bruxelles: Cătălin Denciu, medicul erou din incendiul de la Piatra Neamț, a fost detubat

Conform celor mai noi informații, medicii belgieni au reușit să-i refacă lui Cătălin Denciu piciorul drept, dar el mai are nevoie de multe intervenții chirurgicale pentru arsurile pe care le are pe restul corpului. Mai mult, din păcate, încă nu a trecut de perioada critică, chiar dacă în acest moment este detubat, relatează digi24.ro. De câte ori suferă intervenții chirurgicale, el este din nou intubat, pentru că sunt foarte dureroase. De ieri, 11 decembrie, el a început să facă și kinetoterapie.

Nu rata: Mesaj emoționant pentru soția lui Cătălin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamț

Arsurile suferite au fost destul de grave, pentru că în momentul în care a intrat să intervină în secția de terapie intensivă, echipamentul de protecție cu care era îmbrăcat a luat foc. Soția lui este în Belgia și are voie să-l viziteze aproape zilnic. Ministrul sănătății ține legătura cu familia periodic, pentru a vedea dacă are nevoie de ceva.

Citește și: Cătălin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamț, nu va mai putea profesa: “Nu știm dacă va rămâne cu toate degetele de la mâini”

A doua zi după tragedia petrecută în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Neamț, medicul Cătălin Denciu a fost transferat la Spitalul Militar “Regina Astrid” din capitala Belgiei cu arsuri pe 75% din suprafața corpului. El a intrat în flăcări pentru pacienții săi și a sperat că îi va salva pe toți.

Descoperă și: Unicul supravieţuitor al incendiului de la Piatra Neamț a ajuns acasă