Cătălin Botezatu, afectat grav de coronavirus: „Sunt în grupul de risc. Am probleme”

Publicat: 09/04/2020 | 10:52

Pandemia de coronavirus nu afectează doar persoanele vârstnice, așa cum s-a crezut inițial, multe decese fiind concentrate între 45-55 de ani. Distanțarea socială impusă de autoritățile din România afectează nu numai oamenii absolut normali, ci și vedetele, iar una dintre ele este celebrul designer Cătălin Botezatu.

Acesta recunoaște că trece printr-o perioadă dificilă, ca și ceilalți locuitori, că stă în casă și nu iese decât dacă este absolut necesar. Există și un sentiment de ”inutilitate”, totuși, activitatea fiind redusă la minimum, iar Cătălin Botezatu declară că a trecut, în consecință, la ”activități” gospodărești – face curățenie, spală vase și, atât cât îi permite vederea, citește.

„Sunt OK, dar traversăm cu toţii o perioadă dificilă, stăm în casă şi ieşim doar dacă este absolut necesar. Faptul că nu mai ies şi activitatea mea este redusă efectiv la maximum mă face să mă simt, uneori, uşor inutil, dar îmi găsesc tot felul de treburi de făcut acasă. Fac curăţenie, deşi am măşină de spălat vase prefer să le spăl manual. Citesc atât cât îmi permite vederea, pentru că obosesc foarte uşor, mă uit la filme. Încerc să fac lucruri plăcute, pozitive, evit să mă uit la programele de ştiri”, a declarat Cătălin Botezatu, potrivit okmagazine.ro.

(CITEȘTE ȘI: NOI INFORMAȚII DESPRE CORONAVIRUS. CERCETĂTORII DIN SUA AVERTIZEAZĂ CĂ PANDEMIA AR PUTEA FI MULT MAI GREU DE CONTROLAT)

Bineînţeles că mă gândesc la părinţii mei, la apropiaţi”

Dar Cătălin Botezatu spune că este speriat de noul coronavirus, iar această declarație vine în contextul vârstei sale, designerul aflându-se chiar în ”grupa de risc”. Oamenii sunt neajutorați în această perioadă, mai spune Cătălin Botezatu, iar gândurile sale se îndreaptă, firește, către părinți și către cei apropiați.

„Da, mă sperie, pentru că este un virus, un duşman invizibil, nu ştii unde este şi nici cum te poţi lupta cu el. Mă sperie pentru că mor foarte mulţi oameni şi nu e drept. Mă sperie pentru că sunt în grupul de risc şi am probleme de sănătate, cu inima, iar de la operaţie au trecut doar şase luni. Dar îmi pun încrederea în Cel de Sus. Bineînţeles că mă gândesc la părinţii mei, la apropiaţi. Îmi este frică atunci când văd cât de neajutoraţi sunt oamenii, încerc şi eu să ajut cât pot. Voi continua să fac asta pentru că oamenii au nevoie. E o încercare, o perioadă foarte grea pentru noi toţi şi cred că fiecare dintre noi are frici în aceste clipe”, a mărturisit Cătălin Botezatu.

(VEZI ȘI AICI: NOUA ZEELANDĂ ÎNVINGE ÎN LUPTA CU NOUL CORONAVIRUS. A FOST RAPORTAT DOAR UN SINGUR DECES PÂNĂ ACUM)