Cât plătesc deținuții din România pentru 1 kg de roșii sau o pastă de dinți la magazinele din închisori. Totul este la supra-preț! Recordul: o shaorma + o pizza = 160 lei

Publicat: 10/12/2019 | 22:40

În penitenciarele din România, orice deținut poate să își cumpere diferite produse din magazinele închisorii. Însă cine s-ar fi gândit că, pentru un kilogram de roșii sau pentru o banală pastă de dinți, deținuții sunt nevoiți să scoată din buzunar o mică avere? Totul este la supra-preț! CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă, în exclusivitate, informații uluitoare. (CITEȘTE ȘI: „MONSTRUL DIN CARACAL” ȘI-A DENUNȚAT COMPLICELE) 

D.A.S. (Departamentul de Anchete Speciale al Cancan.ro) a intrat în posesia unor detalii incredibile legate de prețurile care se practică în magazinele din penitenciarele românești. (NU RATA: AVEM SUPER-FILMĂRI CU WHAT’S UP ÎNAINTE SĂ FIE REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU AGRESIUNE: ”AVEA UN COMPORTAMENT CEL PUȚIN SUSPECT!”)

Potrivit unor surse D.A.S, deținuții sunt nevoiți să scoată din buzunare sume colosale atunci când merg la buticul din închisoare. Prețurile practicate sunt colosale. Spre exemplu, în luna octombrie a acestui an, un deținut a plătit aproximativ 10 lei pe un kilogram de roșii, dublu față de orice piață ori supermarket, la vremea respectivă. Iar pentru o banală pastă de dinți acesta a scos din buzunar aproximativ 20 de lei, iarăși dublu față de orice magazin din țară.

Peste 2.000 de deținuți s-au revoltat!

În urmă cu ceva timp, într-un document adresat Parlamentului României, aproximativ 2.000 de deținuți solicită celor ce au putere de decizie ca, într-o eventuală lege a grațierii, să fie incluși și cei care au ajuns în spatele gratiilor pentru furturi mărunte, al căror prejudiciu a fost acoperit. Pe lângă aceste lucruri, s-au plâns și de supra-prețurile practicate în penitenciarele din România. Mulți dintre cei care se află în spatele gratiilor s-au plâns de faptul că, pe lângă prețurile exorbitante, mâncarea care se comercializează nu este de calitate și, nu de puține ori, unele produse aveau termenul de expirare depășit.

Mai mult decât atât, deținuții ne-au semnalat că magazinul care funcționează în interiorul Penitenciarului Rahova ar fi deținut de un apropiat al comandantului și, din acest motiv – susțin ei – și-ar permite să pună un adaos colosal. (NU RATA: DANIEL ”REVENDICĂ” PREMIUL DE 30.000 € DE LA ”CHEFI LA CUȚITE”: ”VREAU SĂ DONEZ BANII!”)

Alimentele sunt la supra-preț în magazinele din penitenciare

O shaorma + o pizza = 160 lei

Sătui de aceeași mâncare, „rulată” la câteva zile, un grup de deținuți închiși la un penitenciar din București s-au pus de acord într-o dimineață, pe la 10, să comande mâncare. O extravaganță, am zice noi, judecând după nota de plată pe care au fost nevoiți s-o achite.

Așadar, aceștia au râvnit la produse fast food, pe care doar și le imaginaseră în ultimii ani de pușcărie. Și-au hotărât așa: să comande shaorma și pizza. Zis și făcut. S-a dat anunțul, iar comanda li s-a comunicat că va ajunge abia peste șapte ore! Dar ce mai conta… când au așteptat ei ani până atunci. Într-un final, la ora 17, le-a sosit comanda pentru care au plătit… atenție…  160 de lei! Și asta pentru că adaosul comercial este de 500%. (NU RATA: FOSTUL FOTBALIST AL ”GENERAȚIEI DE AUR” A CINAT LA ”ÎMPINGE TAVA”!)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)