Cât crede medicul Adrian Streinu-Cercel că vom mai sta în case, din cauza pandemiei de coronavirus: „15 mai înseamnă vârf al incidenței”

Publicat: 06/04/2020 | 09:44

În plină pandemie de coronavirus, întrebarea de pe buzele tuturor românilor este, desigur, cât vom mai sta în case. Medicul Adrian Streinu-Cercel este de părere că de-abia la începutul lunii iunie ne-am putea stabiliza și viețile noastre ar putea intra în normalitate. 

Medicul Adrian Streinu-Cercel a făcut precizări de ultimă oră cu privire la epidemia de coronavirus din România. Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” este de părere că, în contextl aplicării măsurilor de urgență, la începutul lunii iunie am putea reveni la normal și ne-am putea relua activitățile.

PANDEMIA de COVID-19 | Sistemul medical din România, mai înspăimântător decât coronavirusul

„15 mai înseamnă vârf al incidenței. Eu spun că avem nevoie de încă opt săptămâni pentru a rezolva problema”, a declarat managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, la Antena 3. Desigur, acest lucru depinde de toți românii și, mai ales, de modul în care înțeleg faptul că trebuie să stea în case, pentru a evita răspândirea infectării cu Covid-19.

Bilanțul românilor din străinătate infectați cu coronavirus a ajuns la 401

GSC a informat că „401 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus. 129 în Spania, 236 în Italia, 15 în Franța, 8  în Germania, 4 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia și câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia și SUA. 

„27 de cetățeni români aflați în străinătate, 9 în Italia, 7 în Franța, 4 în Marea Britanie, 6 în Spania și unul în Germania, au decedat”.