Cât costă un test pentru coronavirus. Un medic a dezvăluit suma

Publicat: 14/03/2020 | 10:02

Cât costă un test pentru coronavirus. Un medic din Timișoara a dezvăluit suma.

Coronavirusul  acreat panică în toată lumea. Numărul persoanelor infectate crește de la o zi la alta, iar cei care vor să facă un test pentru coronavirus trebuie să scoată o anumită sumă din buzunare.

Costul unui test pentru coronavirus a fost dezvăluit de medicul Virgil Musta. Potrivit medicului Musta, pentru un singur test spitalul plăteşte aproximativ 200 de lei, iar numărul acestor teste este limitat. (CITEȘTE ȘI: CÂȚI ANI DE ÎNCHISOARE RISCĂ CEI CARE RĂSPÂNDESC CORONAVIRUSUL / CUM A ÎMBOLNĂVIT FOSTUL ADJUNCT AL POLIȚIEI CAPITALEI JUMĂTATE DIN PACIENȚII DIN BUCUREȘTI)

Medicul timişorean a declarat că persoanele care sunt supuse testului sunt decise de Direcţia de Sănătate Publică, în urma analizei făcute de epidemiologi.

„Acesta este şi motivul pentru care nu putem face teste la cerere. Noi ne-am aprovizionat, dar dacă se vor termina testele va fi o problemă în testare. Această problemă există şi în Italia. Nici o ţară mai bogată decât România nu poate face un număr nelimitat de teste”, a explicat medicul Virgil Musta, potrivit adevarul.ro.