Cât costă geaca pe care președintele Klaus Iohannis a purtat-o, de Ziua Pământului. FOTO

Publicat: 22/04/2021 | 15:52

Cu ocazia Zilei Pământului, sărbătorită în fiecare an pe 22 aprilie, președintele Klaus Iohannis a vizitat, joi, Parcul Natural Văcărești, care va beneficia de Înaltul Patronaj al Președintelui României.

La evementul public, șeful statului a purtat într-o geacă de culoare albastră marca Chervo Manildo, care costă 329 de euro, echivalentul a 1.386 lei, o sumă destul de piperată pentru un român cu venituri medii.

Presedintele Klaus Iohannis a vizitat Parcul Natural Vacaresti, cu ocazia Zilei Pamantului.  Inquam Photos / Ilona Andrei

Citește și: Klaus Iohannis, despre incendiul de la spitalul din Slatina: “Semnalul de alarmă este clar”

De la fața locului, Klaus Ioahnnis a spus că alegerea Rezervației are legătură strânsă cu faptul că natura are nevoie de protecție, acum mai mult ca niciodată.

„Am venit astăzi fiindcă este Ziua Pământului şi am crezut că o vizită în Parcul Natural Văcăreşti este exact potrivită pentru această zi a Pământului. Pământul are nevoie de foarte multă protecţie.

Zona aceasta a apărut mai degrabă întâmplător. A fost descoperită de câţiva entuziaşti care au înfiinţat o asociaţie şi profit de această ocazie ca să-i felicit.

A devenit o zonă foarte cunoscută în Bucureşti şi în toată ţara. Parcul Natural Văcăreşti este un parc sălbatic, o zonă în care oricine doreşte să ia contact cu natura poate să o facă foarte uşor.

Acest tip de parc sălbatic există de foarte mult timp în foarte multe oraşe din lume. La noi este încă o zonă puţin explorată. Mă bucur să exemplul Parcului Naţional Bucureşti merge mai departe”, a declarat Klaus Iohannis.

„Există un interes în mai multe municipii”

Mai mult, șeful statului a afirmat că Delta Văcărești va intra sub patronatul Administrației Prezidențiale.

„Există un interes în mai multe municipii pentru înfiinţarea unor astfel de parcuri. Voi acorda protecţia mea şi înaltul patronaj acestui parc.

Sper ca exemplul să fie unul pozitiv şi să avem cât mai multe zone verzi. Cred că trebuie să intervenim şi pe legislaţie pentru a da mai multă atenţie acestei zone”, a declarat Iohannis în Parcul Văcărești.

Ce este Ziua Pământului

Ziua Pământului este sărbătorită în fiecare an, în 22 aprilie. A fost proclamată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi interesul clasei politice faţă de mediu, un subiect ignorat.

În anul 2009, Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ şi expresie comună a dorinţei tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat şi mai verde.

În prezent, aproximativ un miliard de oameni din toată lumea sărbătoresc Ziua Pământului pe 22 aprilie.

Nu rata: Bianca Drăgușanu, apariție alături de Klaus Iohannis