Cât ar putea dura efectele pandemiei de coronavirus! OMS avertizează

Publicat: 01/08/2020 | 14:41

OMS a explicat cât ar putea dura efectele pandemiei de coronavirus. Specialiștii avertizează asupra consecințelor la nivel mondial. 

Organizația Mondială a Sănătății estimează că nici apariția unui vaccin, oricât de rapidă ar fi, nu ne va scuti pe termen lung de efectele pandemiei. 

Umanitatea va fi afectată zeci de ani, iar oamenii vor trebui să învețe să trăiască așa, respectând măsuri de prevenție, a spus Tedros Ghebreyesus, directorul organizației, scrie Digi 24.

„Trebuie să învățăm să trăim cu acest virus”

„Pandemia e o criză sanitară care apare o dată la un secol și ale cărei efecte le vom resimți zeci de ani de acum înainte. Cea mai mare parte a populației mondiale este în continuare vulnerabilă în fața virusului, chiar și acolo unde situația a fost foarte gravă. Multe țări care au crezut că au depășit faza cea mai dificilă se confruntă acum cu noi focare. Și chiar dacă cercetările pentru un vaccin se fac la viteză record, trebuie să învățăm să trăim cu acest virus și să luptăm împotriva lui cu toate instrumentele pe care le avem la îndemână”, a spus, recent, specialistul.

Pandemia a afectat deja peste 17 milioane de persoane şi a cauzat peste 670.000 de decese în întreaga lume și continuă să progreseze într-o manieră îngrijorătoare pe plan global. Statele Unite, Brazilia, Mexic şi Marea Britanie au fost grav afectate de coronavirus în ultimele săptămâni, iar România se confruntă, de asemenea, cu o creștere accelerată a numărului de bolnavi de Covid-19.

„Primele rezultate ale studiilor serologice (anticorpi) oferă o imagine coerentă: majoritatea oamenilor rămân predispuşi la acest virus, chiar şi în zonele în care au existat focare severe. Multe ţări care au crezut că au trecut de ce este mai rău se confruntă acum cu noi focare. Unele care au fost mai puţin afectate la început au acum un număr tot mai mare de cazuri şi decese”, a mai declarat Ghebreyesus.

Foto: pixabay.com