Care sunt țările care nu primesc români nici după ce și-au redeschis granițele. De frica noului coronavirus, respectivele state au…

Publicat: 29/06/2020 | 16:28

În multe țări din Europa, cazurile de coronavirus au început să scadă, astfel că, logic, au urmat anumite măsuri de relaxare. România face parte, din păcate, din țările cu un număr mare de cazuri de COVID-19, motiv pentru care anumite țări nu îi lasă pe conaționalii noștri să le trecă granița. Iar dacă, totuși, îi lasă, obligatoriu aceștia trebuie să intre în carantină.

VEZI AICI: ADIO, CONCEDII LA MARE ȘI LA MUNTE VARA ASTA?! GUVERNUL ROMÂNIEI IA ÎN CALCUL RESTRICȚIONAREA ACCESULUI ÎN STAȚIUNI

Danemarca, Malta, Slovacia și Estonia sunt patru dintre țările care și-au redeschis granițele, dar care nu primesc încă români. Iar dacă, totuși, îi primesc, trebuie să intre în carantină.

Danemarca a redeschis granițele începând cu sâmbăta trecută. Se poate călători aici din majoritatea țărilor din Europa, cu șase excepții: România, Marea Britanie, Irlanda, Portugalia, Malta şi Suedia. Între timp, autoritățile daneze au anunțat că românii le pot tranzita țara doar dacă au cel puțin șase nopți de cazare rezervate în țara lor.

Situația este asemănătoare și în Malta. De la 1 iulie, țara va primi din nou turiști, dar România nu a fost inclusă pe listă. În Slovacia pot călători doar cetățeni din Bulgaria, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Insulele Feroe, Estonia, Finlanda, Grecia, Croatia, Islanda, Liechtenstein, Lituania, Letonia, Ungaria, Malta, Germania, Norvegia, Austria, Slovenia, Elveţia, Muntenegru, Monaco şi Polonia.

În Estonia, cetățenii români pot intra, dar vor fi nevoiți să stea în izolare timp de două săptămâni. Măsură valabilă și pentru cetățenii din Polonia, Suedia, România, Bulgaria, Portugalia și Marea Britanie.

VEZI AICI: ALEXANDRU RAFILA, ANUNȚ IMPORTANT DUPĂ CE NUMĂRUL DE CAZURI NOI DE CORONAVIRUS A EXPLODAT ÎN ROMÂNIA. “ASIMPTOMATICII SUNT SURSA INFECTĂRILOR!”

Încă 269 de cazuri noi de coronavirus în România

Până pe 29 iunie, pe teritoriul României au fost confirmate 26.582 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre acestea, 18.912 au fost declarate vindecate și externate. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 269 noi cazuri de îmbolnăvire. Până astăzi, 1.634 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.