Care sunt, de fapt, simbolurile Reiki și la ce te ajută ele cu adevărat

Publicat: 02/04/2020 | 17:15

Simbolurile Reiki ne conectează la diferite planuri vibraționale, energetice, dar și la diferite entități luminoase și la diferite dimensiuni. În alte sisteme… de exemplu Karuna Reiki, întâlnim alte simboluri care ne conectează la energiile binefăcătoare ale Sfinților Arhangheli Gabriel, Rafael, Mihai sau Fecioara Maria. În rândurile de mai jos, găsiți cinci dintre simbolurile Reiki pe care ar trebui să le știți dacă vă doriți să faceți călătoria spirituală la nivelul următor.

Citește și: Cum poți să te dezvolți personal și spiritual în timpul crizei provocată de noul coronavirus! Un reputat psiholog a dezvăluit tot ce trebuie să faci

Listă cu simbolurile Reiki și care este rolul lor în terapia cu energii

1. Cho Ku Rei (CKR) înseamnă “pune puterea aici”, de unde și denumirea de simbol puterii. El are rolul de a da putere și de a amplifica. De altfel, specialiștii spun că acesta este motivul pentru care, de multe ori, orice alt simbol am aplifica, terminăm prin aplicarea unui Cho Ku Rei pentru amplificarea puterii. Prima dată se desenează linia orizontală, apoi cea verticală și, în final, cele trei spirale care au sensul de rotație invers acelor de ceasornic (antiorar, trigonometric). Bara orizontală simbolizează sursa de lumină, bara verticală reprezintă în partea sa superioară calea urmată de lumină și, ulterior, canalul central energetic Sushumna, iar punctele de intersecție ale spiralei semnifică cele șapte chakre principale.

Prima utilizare a Cho Ku Rei este în activarea palmelor. El se desenează în palme cu degetele mâinii opuse în timp ce i se pronunță numele de trei ori fie mental, fie cu voce tare. Acest simbol are puterea de a le amplifica celorlalte simboluri eficacitatea, iar numele său reprezintă o mantră folosită pentru mărirea puterii. Aplicat pe chakrele principale și secundare, acest simbol are capacitatea de a le energiza și de a le deschide. În plus, el le creează o protecție împotriva energiilor negative.

Simbolul puterii, Cho Ku Rei, este folosit pentru creșterea ori slăbirea puterii (în funcție de direcția în care este trasat © YouTube/Reiki Guide
Simbolul puterii, Cho Ku Rei, este folosit pentru creșterea ori slăbirea puterii (în funcție de direcția în care este trasat © YouTube/Reiki Guide

Putem aplica simbolul Cho Ku Rei pe mâncare și pe băutură ca să o purificăm. De altfel, pentru același scop, preoții le recomandă credincioșilor să facă o cruce peste mâncarea și băutura pe care o folosesc. S-a demonstrat științific că mâncarea și băutura au o capacitate foarte mare de a înmagazina energii, atât dintre cele malefice, dar și unele benefice.

Află și: Horoscopul relațiilor aflate în impas. Ce spune, de fapt, acesta în 2020

2. Dai Ko Myo se traduce prin “Marea Lumină Strălucitoare” și reprezintă simbolul de maestru Reiki. Acest simbol se poate utiliza oricum, în orice scop pozitiv, el reprezentând sursa de lumină, sursa universală, locul de unde ne tragem energia. Este un simbol de vribrație foarte mare și este recomandat să fie folosit cât mai des.

Dai Ko Myo este sursa supremă de energie și principalul simbol care se folosește în acordaje, indiferent de grad. El se activează în palme, la fel ca și celelalte simboluri și poate îmbrăca orice formă practică de utilizare comună celorlalte, acordând o putere sporită acțiunilor întreprinse. Dai Ko Myo se poate folosi pentru protecție psihică și pentru curățarea și deprogramarea cristalelor terapeutice. Are capacitatea de a umple de lumină și, prin deschiderea sursei, adică pirin desenarea simbolului Dai Ko Myo, putem crea conuri de lumină protectoare care să înconjoare o persoană sau un obiect în vederea protecției energetice.

Dai Ko Myo, simbolul maestrului, semnifică tot ce e Reiki. Are capacitatea de a conduce către iluminare și este întrebuințat de maeștrii Reiki doar atunci când ajung cu adevărat pe aceeași lungime de undă cu cei pe care îi inițiază © YouTube/Reiki Guide
Dai Ko Myo, simbolul maestrului, semnifică tot ce e Reiki. Are capacitatea de a conduce către iluminare și este întrebuințat de maeștrii Reiki doar atunci când ajung cu adevărat pe aceeași lungime de undă cu cei pe care îi inițiază © YouTube/Reiki Guide

Dai Ko Myo reprezintă nivelul cel mai înalt la care poate ajunge un om, deocamdată. Este Lumina supremă, necondiționată, pură, care face ca tot ceea ce există pe Pământ să fie animat și viu.

Nu rata:Horoscopul banilor și al carierei pentru 2020 + care este cea mai norocoasă zodie în dragoste

3. Sei He Ki (SHK) nu provine din scrierea japoneză Kanji, susțin unii dintre specialiști, ci este o reprezentare plastică a celor două emisfere cerebrale: partea stângă a simbolului reprezintă emisfera cerebrală stângă, iar cealaltă – emisfera dreaptă. Acest simbol conectează la energii de vibrație mai mare decât Cho Ku Rei și are ca funcție principală vindecarea la nivel emoțional și mental.

Ca urmare a închiderii chakrei Ajna (chakra celui de-al treilea ochi și este centrul intuiției și a previziunii), câmpul mental va avea de suferit. Aceasta se poate manifesta sub diferite forme – lipsa puterii de concentrare, scăderea capacității de memorare, oboseala mentală rapidă sau reducerea interesului pentru activități intelectuale. Aplicând simbolul Sei He Ki pe această chakră și pe proiecția ei dorsală se poate mări funcționalitatea ei și, astfel, se elimină manifestările nocive enumerate anterior. O altă metodă utilizată în acest sens este activarea palmelor cu simbolul mental-emoțional și plasarea unei mâini pe frunte, iar a celeilalte, pe ceafă și menținerea acestei poziții timp de zece minute în fiecare zi.

Sei He Ki simbolizează armonia și are proprietăți în purificare, în vindecarea mentală și emoțională © YouTube/Reiki Guide
Sei He Ki simbolizează armonia și are proprietăți în purificare, în vindecarea mentală și emoțională © YouTube/Reiki Guide

O altă utilizare a simbolului Sei He Ki rezidă în capacitatea acestuia în a ne ajuta să eliminăm din sistemul nostru o serie de tabieturi, obiceiuri nocive – fumatul, cafeaua, alcoolul, ticurile etc. Prin plasarea palmelor activate cu SHK în pozițiile H (Head), însoțite de intenția de a ne elibera de tabietul X, de-a lungul timpului vor apărea rezultate. Acest lucru este dublat și de faptul că voința noastră este în parte controlată de câmpul mental și, cum simbolul lucrează la amplificarea acestuia, implicit va crește și puterea de a ne putea elibera de o anumită adicție. În același sens se poate menționa capacitatea simbolului de a ne elibera de programele autoinduse, de programările proprii și de condiționările negative care, în foarte mare parte ne afectează existența zi de zi. Cu siguranță ați spus de multe ori: “Nu pot face asta pentru că…”, “Dacă fac asta, cu siguranță nu o să fie bine…” ș.a.m.d. Ei bine, aceste replici nu sunt altceva decât condiționări negative pe care noi înșine ni le impunem (sau ne-au fost implementate de alte persoane din viața noastră) și care ne dăunează sănătății mentale, emoționale și sufletești. Și asta pentru că ni se induc astfel acțiuni neconforme cu binele suprem propriu și, în timp, duc chiar la crearea unor forme gând de dimensiuni foarte mari, care ajung să ne conducă viața.

Află și: “Superputerile” zodiilor din horoscop. Capricornii folosesc cifrele ca nimeni alții. Leii au premoniții

4. Simbolul Hon Sha Ze Sho Nen este o reprezentare Kanji cu traduceri multiple. Unii dintre cercetători l-au interpretat ca: “Nu există trecut, nu există prezent, nu există viitor”, iar alții: “Trecutul, prezentul și viitorul sunt acum”; o altă interpretare este: “Buddha din mine salută Buddha din tine”. În esență, acest simbol denumit simbolul de distanță are capacitatea de a șunta barierele timpului și ale spațiului.

Hon Sha Ze Sho Nen se folosește pentru vindecarea la distanță, indiferent de mărimea acesteia. În acest sens, se aplică împreună cu simbolul puterii și cu simbolul mental-emoțional cu intenția de a transmite lumina undeva, la depărtare. El se folosește întotdeauna combinat cu primele două din simplul considerent că Hon Sha Ze Sho Nen este, de fapt, un verb – este – și arată prezența luminii undeva.

Hon Sha Ze Sho Nen are chemarea de a trimite “chi
Hon Sha Ze Sho Nen are chemarea de a trimite “chi”/”ki” de-a lungul unor mari distanțe © YouTube/Reiki Guide

De exemplu, dacă dorești să trimiți lumină unei prietene, pe care o cheamă Eva, vei aplica următoarea formulă: CHO KU REI (Lumina, puterea) + SEI HE KI (și armonia) + Hon Sha Ze Sho Nen (sunt) la Eva.

Citește și: Mega-horoscopul lui 2020, prezentat pe larg pentru fiecare zodie

5.  Simbolul Raku este utilizat în stadiul final al procesului de inițiere Reiki. Are obiectivul de a pune în practică conceptele acestei proceduri. Practicanții fac apel la el în tratamentele de reconectare, reîmpăcare cu “chi-ul”/“ki-ul” retrezit în cei pe care îi tratează. Fulgerul cu care se aseamănă semnifică desăvârșirea, încheierea unei proceduri de vindecare Reiki.

Află și: Astrologul CANCAN.ro dezvăluie ce probleme medicale vom întâmpina în funcție de zodie. Cel mai detaliat horoscop al sănătății pentru 2020

Meditație cu ajutorul simbolurilor Reiki

Vizionarea clipului de mai jos este o metodă de a medita cu ajutorul simbolurilor Reiki. Acesta vindecă și curăță la nivelul corpului și ajută și la împământare.

Sursa info: Risvan Vlad Rusu, “Dicţionar de simboluri pentru protecţia spirituală”, Editura Trinity, 2013