Care sunt, de fapt, cele trei tulpini de coronavirus care s-au răspândit în lume! În SUA, un alt tip de virus a ucis 500.000 de oameni

Publicat: 11/04/2020 | 17:57

Pandemia mondială de coronavirus are rădăcini extrem de puternice. Specialiștii sunt de părere că există 3 tulpini care provoacă COVID-19, iar cea originală din Wuhan a dus la îmbolnăvirea a 500.000 de oameni, în timp ce alte 2 tulpini au pătruns în Europa și au făcut ravagii.

Dr. Peter Forster, alături de alți experţi în genetică, epidemiologie şi virusologie, au identificat trei tulpini ale coronavirusului care provoacă COVID-19. Specialiștii susțin că în China s-a răspândit tulpina originală a coronavirusului, adică mai mult tipul B al virusului, care este o mutație a tipului A. Pe de altă parte, în Europa au pătruns tulpinile B și C ale coronavirusului, notează pstiriresa internațională.

„Sunt mult prea multe mutaţii rapide pentru a urmări arborele genealogic al COVID-19. Am folosit un algoritm matematic pentru a vizualiza în cel mai plauzibil mod aceşti arbori”, a spus Dr. Peter Forster.

ȚARA EUROPEANĂ care nu a înregistrat niciun DECES

Cum arată cele 3 tulpini ale coronavirusului:

Tipul A

-Cel mai apropiat de virusul identificat la lilieci şi pangolini
-Considerat a fi rădăcina celor trei tulpini existente
-Apărut în Wuhan, comun în America şi Australia

Tipul B

-Variaţia tipului A
-Răspândit în China
-A suferit două mutaţii faţă de tipul A
-Mutaţiile survin lent în China, dar rapid în afara ei

Tipul C

-Variaţie a tipului B
-O mutaţie faţă de tipul „părinte”
-Răspândit în Europa şi Singapore.