Care sunt cele mai poluate orașe din lume? Iată ce poziție ocupă România în topul celor mai poluate țări

Publicat: 25/02/2020 | 15:40

Țara cu cel mai poluat aer din lume este Bangladesh, potrivit World Air Quality Report 2019, însă cele mai poluate orașe din lume le întâlnim categoric în India, China și Pakistan.

Din 30 cele mai poluate orașe din lume, India are, iar șase dintre ele se află în top 10.

Privind clasamentul pe orașe, Bucureștiul ocupă localul 1001 în lume, Brașov 1028 și Cluj-Napoca 1184. Pe primul loc, însă, se clasează Ghaziabad, un satelit al capitalei New Delphi.

În ceea ce privește clasamentul pe țări, România se află pe locul 54 în lume, ca cel mai poluat stat, cu un nivel destul de moderat de poluare al aerului.

Pe primele poziții se clasează în ordine următoarele state:  Bangladesh, Pakistan, Mongolia, Afganistan, India, Indonezia, Bahrein, Nepal, Uzbekistan și Irak. Statele cu cel mai curat aer din clasament sunt Canada, Noua Zeelandă, Norvegia, Suedia, Estonia, Finlanda, Islanda, Insulele Virgine și Bahamas.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătățiim poluarea din aer este responsabilă de 7 milioane de decese premature în fiecae an la nivel mondial. Asia de Sud reprezintă o nouă zonă problematică, 27 din cele mai poluate 30 de orașe aflându-se în India, Pakistan și Bangladesh.