Care este tratamentul revoluționar în care Italia își pune toate speranțele în lupta împotriva coronavirusului

Publicat: 17/04/2020 | 20:37

Italia a fost una dintre cele mai afectate țări de epidemia de coronavirus. În prezent, a fost înregistrat un număr total de 172,434 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19, dintre care 22,745 au decedat. În acest context sumbru, Italia pare că a găsit o portiță de scăpare.

Lupta împotriva virusului COVID-19 este grea, mai ales cât timp nu există un vaccin. Însă doctorul Faheem Younus, medic-șef infecționist la Universitatea din Maryland, este convins că a găsit o metodă prin care virusul să fie ținut sub control. El consideră că folosirea plasmei din sângele pacienților care s-au vindecat de COVID-19 poate fi folosită cu succes în lupta cu acest virus până când va fi dezvoltat un vaccin. (CITEȘTE ȘI: SPITALELE MOBILE, UN AJUTOR REAL PENTRU TRATAREA CAZURILOR DE COVID-19. CARE ESTE PREȚUL UNEI ASTFEL DE UNITĂȚI ȘI UNDE O SĂ FIE AMPLASATE)

„Cuvântul cheie este promițătoare. Este o metodă promițătoare și oamenii trebuie să știe că nu este susținută de date științifice. Dar, dacă o pui în contextul dat de faptul că un vaccin ar putea apărea abia peste 18 luni…trebuie să facem o punte în aceste 18 luni și să salvăm cât mai multe vieți.

Știința a demonstrat deja de-a lungul vremii, de peste 100 de ani, că plasma poate ajuta. Am folosit metoda și în timpul epidemiei de SARS, care este un alt tip de coronavirus și a avut și atunci rezultate promițătoare”, a spus specialistul. (VEZI ȘI: MEDICII SUNT ÎN ALERTĂ! A FOST DESCOPERIT UN SIMPTOM BIZAR AL NOULUI CORONAVIRUS! CE AU OBSERVAT SPECIALIȘTII LA PERSOANELE INFECTATE CU SARS-COV-2)

Rămâne de vazut dacă această metodă o să fie pusă în practică și dacă se va dovedi eficientă. Până atunci numărul de personae infectate continuă să crească atât în Italia, cât și în restul lumii. În prezent, la nivel global au fost confirmate 2,196,109 de cazuri de persoane infectate, dintre care s-a înregistrat un număr total de 149,024 de decese.