Care este situația oamenilor aflați în carantină pe vasul de croazieră. 17 români sunt la bord

Publicat: 08/02/2020 | 11:00

Peste 3700 de pasageri, aflați la bordul vasului de croazieră din largul coastelor Japoniei, sunt în pericol de contaminare cu Coronavirus. 61 de pasageri au fost diagnosticați cu virusul apărut în China. Doar astăzi au fost confirmate 41 de cazuri, conform Digi24.

Bolnavii urmează să fie debarcați și tratați la spital, spun autoritățile nipone.

La bord sunt și 17 români. Potrivit Ministerului de Externe din București, este vorba de doi pasageri și 15 membri ai echipajului. Unul dintre pasagerii aflați în carantină alături de români, ține un adevărat jurnal de bord pe Facebook.

David Abel – pasager pe nava în carantină: „Nu mai suntem în croazieră. Luxul de a avea un steward, care să vină în cabină, să facă patul, să ne pună ciocolată pe pernă, să schimbe prosoapele, să facă curat în baie, acele zile s-au dus. Nu se mai întâmplă asta. Noi trebuie să ne facem curat în cabină, dar nu ni s-au dat soluții de curățat baia. Nu ni s-au schimbat prosoapele, nu ni s-au schimbat așternuturile, nici room service.”

Cele 61 de cazuri confirmate până acum au provenit dintr-un număr de 273 de persoane care au fost testate fie pentru că prezentau simptome, fie au intrat în contact direct cu cei infectaţi, potrivit ministerului sănătății. Anterior, fuseseră confirmate cel puţin 20 de cazuri de infectare cu noul virus.

Oficialii niponi au început marți să testeze peste 3.700 de persoane care se aflau la bordul unei nave de croazieră în carantină în apropierea portului Yokohama, după ce un pasager al vasului a fost depistat cu coronavirus.