Care este semnificație piesei „Alcohol You”, cântată de Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2020

Publicat: 04/03/2020 | 19:43

Recent a fost aleasă piesa care va reprezenta România la Eurovision 2020. Melodia se numește „Alchol You” și este cântată de Roxen. În luna mai, la  Rotterdam cântăreața va face cunoscută piesa publicului internațional.

Roxen a vrut să transmită prin versuri o parte din ea și din viața ei. Melodia este una personală, intimă. Masajul este unul de regăsire și subliniere a faptului că relația cea mai importantă este cu noi. Se pune accentul pe regăsirea personală și pe dialogurile interioare. Roxen a vorbit despre cum a preceput ea întreaga melodie și despre cu s-a regăsit în versuri.

„Pentru mine este foarte important să mă regăsesc și să schimb ceea ce nu funcționează la mine, astfel încât să am o relație bună eu cu mine, să învăț să mă accept așa cum sunt și să fiu mândră de asta.

Întotdeauna m-am raportat la ceilalți, la ce m-au îndrumat să fac sau pe ce cale sa merg și am uitat de mine.

De aici s-au născut frustrări, greutăți, relații dificile, pe care însă am început să le elimin și să mă raportez la societate exact așa cum sunt eu, cu tot ce am de oferit, prin tot ceea ce însemn eu ca om.”, a declarat cântăreața.

„O parte din povestea mea de viață”

Piesa ce va reprezenta România în cadrul competiție de la Rotterdam este o radiografie a artistei, care a nu se conformează într-un anumit tipar.

„Probabil sunt diferită, probabil nu fac întotdeauna lucrurile așa cum ar trebui sau așa cum ceilalți și-ar dori. Nu caut înțelegere din partea tuturor, ci doar de la mine, în primul rând, și de la oamenii care rezonează într-un fel sau altul cu mine și pe care-i simt că fac parte din universul meu.

Piesa Alcohol You transmite acest mesaj, de aceea mă reprezintă, pentru că în acele versuri mă regăsesc, se regăsește o parte din povestea mea de viață.

La Buzău mi-am pus tot sufletul în interpretarea melodiei, a fost un moment extrem de încărcat emoțional pentru mine, pentru că, pentru prima dată, cântam Alcohol You pe o scenă, în fața unui public numeros, îmi spuneam povestea.”, a declarat Roxen.