Care este povestea lui Erno Varga, primul golden buzz din noul sezon „Românii au talent”

Publicat: 08/02/2020 | 17:11

Noul sezon „Românii au talent” a început în forță. Chiar de la prima ediție au fost acordate deja două golde buzz-uri, concurenții fiind trimiși direct în semifinale. Cel care a deschis seria a fost Erno Varga, un concurent care le-a impresionat pe Andi Moisescu, care i-a acordat votul lui de încredere.

Erno Varga a reușit să uimească atât publicul, cât și telespectatorii prin talentul lui, dar și prin povestea din spatele vocii. El a cucertit scena cu intrepretarea capodoperie Carusso, scrisă în 1986 de Lucio Dalla și apoi prefecționată în interpretarea lui Luciano Pavarotti. Momentul a reușit să impresioneze pe toată lumea, mai ales pe Andi Moisescu, care nu a stat pe gânduri și a apăsat golden buzz-ul, hotărând astfel să îl trimită pe concurent direct în semifinală.

Erno Varga are 31 de ani și este din Oradea. A crescut în orfelinat și în prezent este spălător de vase la un local. Povestea lui Erno Varga este la fel de impresionantă ca vocea sa. Bărbatul nu a avut o viață tocmai ușoară. Pâna la vârsta de 18 ani a fost mutat din orfelinat în orfelinat, în mai multe județe, din cauza mamei sale care își schimba des domiciliul.

Marcat de viața din centrele de plasament, Erno Varga a hotărât să își ia destinul în propriile mâini și a hotărât să se angajeze. A devenit spălător de vase la restaurantul unui hotel din Oradea. Din acel moment viața lui a început să prindă o altă formă. El a găsit un sprijin în proprietarul hotelului, care l-a motivat să devină un om mai bun.

Pasiunea pentru muzică a venit instantaneu, în momentul în care a ascultat pentru prima dată operă. Acum, bărbatul cântă la pian și cu vocea deși nu are studii de specialitate.

„Nu am fost un exemplu pentru societate, deși au fost mulți psihologi care au încercat să mă îndrepte”

Erno Varga nu este la prima apariție televizată. El a ajuns viral pe internet, în 2018, când un om l-a filmat în timp ce cânta pe stradă și a încărcat videoclip-ul pe o platformă online. Clipul a ajuns viral și a stâns peste 650.000 de vizualizări, așa că Varga a atras atenția televiziunilor care l-au adus pe micile ecrane.

A fost prezent în platourile Digi 24, unde a povestit despre viața lui, grutățile prin care a trecut și relația defectuasă pe care a avut-o cu mama sa.Am avut șocuri, că, uite, m-am acomodat aici și uite acum iar mă tot mută din centru în centru. De la Jibou la Șimleu Silvaniei, că ea a stat în Sălaj, după aceea maică-mea s-a mutat în Turda și tot așa. Pe mama o iubesc, o simpatizez, mi-e dragă, dar să nu se mai bage, că mi-e frică. Să nu se mai bage în viața mea.

Am fugit mult timp și mi-am ascuns numele de ea și nu voiam să fac de rușine restaurantul (n.r. locul în care muncește), mai ales că eram și eu un prăpădit, deci nu am fost băiat cuminte. Nu am fost un exemplu pentru societate, deși au fost mulți psihologi care au încercat să mă îndrepte, să mă integreze în societate și eram foarte dezinteresat de persoana mea, având în vedere șocurile alea și traumele pe care le-am avut”, a povestit Erno în interviul pentru Digi24.